benzin-poster-n1-

HDZ 1990 ne podržava neodgovorno i “linijom manjeg otpora” predloženi Zakon o trošarinama

Zastupnički dom Parlamenta BiH odbio je danas na sjednici u Sarajevu izjašnjavanje o setu zakona kojim se planiraju povećati trošarine po žurnoj proceduri.

Zastupnici su se na kraju izjasnili za skraćenu proceduru kojom je predviđeno razmatranje seta zakona u nadležnim komisijama, uz mogućnost predlaganja amandmana, ali u skraćenim rokovima.

U svojem izlaganju zastupnica HDZ-a 1990 dr. Diana Zelenika iznijela je stav svoje stranke. Njezino izlaganje prenosimo u cijelosti:

Sa par rečenica želim obrazložiti svoj stav i stav svoje stranke ne o meritumu Zakona o čemu  ću diskutirati, nadam se u redovitoj proceduri, već kao odgovorna osoba i članica odgovorne stranke, o samoj hitnoj proceduri. Kronološki gledano, od kolovoza prošle godine je prošlo osam mjeseci pa me čudi da je 05.travnja Vijeće ministara uputilo prijedlog Zakona u žurnu proceduru. Zastupnički dom tada nije podržao isti. Nakon toga predlagatelji su izmijenili par točaka i zareza i izgleda nekakvim dogovorima, točnije dealovima nastojali osigurati većinu za donošenje istog. Naravno, o tim dealovima ja kao zastupnica, a niti naši građani nećemo saznati ništa. Sve upućuje na trgovinu iako se kao jedan od glavnih argumenata ovog prijedloga za poskupljenje trošarina navodi provedba reformske agende koju je HDZ 1990 također podržao. Ako smo se već opredijelili za istu pitam sebe i vas čemu selektivnost, pa se prethodno ne predlaže strategija za borbu protiv korupcije, ali nam se zato zdušno pomaže da zadužimo, ne samo djecu nego i unučad, iako postoje brojna druga rješenja, a neka od njih ćemo ponuditi kada se bude raspravljalo o Zakonu. Stoga podvlačim da ja i moja stranka nećemo podržati ni žurnu proceduru niti Zakon o trošarinama!

Author Info

Pero Nikić

Nema komentara

Pošalji komentar