pack

Doris Pack se u Mostaru susrela s izaslanstvom HDZ-a 1990

U  Mostaru je u utorak, 16.svibnja upriličen susret visokog izaslanstva HDZ-a 1990 s Doris Pack  , predsjednicom Odbora Europskoga parlamenta za Jugoistočnu Europu.

Sastanku je nazočio i dr. Lars Hansel, voditelj tima Fondacije Konrad Adenauer za Europu i Sjevernu Ameriku.

U prijateljskom ozračju razgovarano je o trenutačnom aktualnom političkom stanju u BiH, putu Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji, izmjenama izbornoga zakona, te dosadašnjoj dobroj suradnji HDZ-a 1990 s Europskom pučkom strankom, kao i Fondacijom  Konrad Adenauer.

  • Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, te državni zastupnici dr. Diana Zelenika i Martin Raguž upoznali su gospodu s najnovijim zbivanjima u zemlji posebno stavljajući naglasak na sve veći broj mladih koji napuštaju BiH u potrazi za egzistencijom, ali i aktualnim političkim stanjem u zemlji u kojoj mladi obrazovani ljudi ne vide svoj napredak.

Tom prigodom Doris Pack je, uz ostalo, podcrtala i to da se  u BiH mora više raditi na poticanju ulaganja u infrastrukturu i proizvodnju kako bi mladi, koji danas napuštaju zemlju, mogli lakše naći posao.

Na koncu je dogovoreno kako će se do sada uspješna suradnja nastaviti i u buduće sve s ciljem iznalaženja rješenja za napredak zemlje u kojoj živimo i na dobrobit njezinih građana.

 

 

 

 

Author Info

Pero Nikić

Nema komentara

Pošalji komentar