hvo

Vjerujemo u još jednu poštenu presudu i pitamo se tko pomaže, a tko odnemaže

U tjednu sv. Ante i Tijelova, pa upravo između ta dva sveta dana, Sud Bosne i Hercegovine donosi važnu presudu Domovinskom ratu. Presudu, obrani grada Livna i obrani Bosne i Hercegovine od srbočetničkog agresora. Bila je to i obrana Dalmacije, od Šibenika do Dubrovnika.

Da, dragi branitelji, gospodo političari, 14. lipnja 2017. godine se kroz ratni put pukovnika Andabaka i njegovu, tj. našu, ’92. presuđuje i njemu i svemu nabrojanom!

S vjerom u Boga i pravednost suda nadamo se samo potvrdi istine, vjerujte to je dovoljno!

Ako se sada pitate zašto se obraćamo političarima, pa ljudi, sjetite se prošlog tjedna, sjetite se sramotnih sjednica Hrvatskog Sabora, koje su bile sve, samo ne afirmativne za Hrvate u BiH, za HVO, za našu nacionalnu, moralnu i političku pripadnost i našoj državi Hrvatskoj.

Može li itko zaboraviti one sramne riječi pijanog saborskog zastupnika, gdje s ironijom podsjeća na traženja generala Glasnovića, kroz pitanje premijeru Plenkoviću: ” Hoćeš li dati mirovine zločincima koji su ubijali djecu i starce u Ahmićima”?

Poistovjeti taj pijanac, ratni podrumaš, nacionalna nakaza, kojem je saborska kantina najbitnija prostorija, poistovjeti on tisuće časnih pripadnika HVO-a sa šačicom, uistinu izroda, kriminalaca i zločinaca!

Staziću, bio ti pijan ili trijezan mi iz HVO-a koji branismo i svoju BiH i svoju HR, mi ti to ne možemo oprostiti!

Sreća ti je da se u te vaše lijeve klupe premosti i psihijatar Božo Petrov. Koliko ćeš imati pomoći od njega, ako se tebi uopće može pomoći, ne znamo. Psihijatar koji se naciji obraćao sa: “Naravno, mi smo jasno rekli!”, ne razlikuje prostitutke od kurvi!

Pa nam uvaženi psihopolitičar, obraćajući se saborskim HDZ-ovcima, a to znači i najvećem broju hrvatskog puka reče: “Ima poštenih , a ima i prostitutki…!”

Za jednog psihijatra, koji se uz to želi baviti i politikom, jako nespretno. Dragi naš Božo, prostitutke su one žene, mogu biti i muškarci, koje se na legitimnim mjestima bave svojom djelatnošću i za to što rade imaju zdravstveni certifikat (to mnogima u Saboru nedostaje), a državi plaćaju porez. Međutim, očito je da si ti mislio na  kurve, a ako je to tvoja misao, onda je neusporedivo transparentnije objašnjenje ponašanja političkih stranaka u Saboru. Nikome, gospodine Petrov, u tom Saboru, nije uspjelo premostiti ljevicu i desnicu, mada je bilo saziva kada se teško moglo razlučiti koji su koji.

Pojavili ste se na političkoj sceni kao alternativa i jednima i drugima. Takve vas i mi vidimo, domoljubljem ste, nacionalnom sviješću, svjetonazorom i poštenjem, najbliži ovaj tren onome za što smo se mi borili.

Savjetujemo, ostanite demokršćanski centar, tu vas Hrvati i svi pošteni građani Hrvatske trebaju. Vi koji ste mlađi, od vas očekujemo  poštivanje svega onog što smo mi branitelji dali za Hrvatsku. Imajte poštovanja i prema ondašnjem HDZ-u, zaslužan je za stvaranje države. Jesu li ovi današnji, mislimo na HDZ Hrvatska, njihovi sljedbenici, vrijeme će pokazati, a ako jesu, onda ste Vi logičan partner u vlasti, a ako nisu, godine pred Vama vrijeme su u kojem ćete biti u potpunosti

Želimo vjerovati da ne kalkulirate s ulogom i značajem HVO-a u Domovinskom ratu, da su Vam Hrvati s obje strane Save, u dolini Lašve, cijelim tokom Neretve, baš kao i u Kninu, Šibeniku, Varaždinu, Puli.., jedan narod.

Voljeli bi čuti i Vašu osudu predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora u BiH, kojem je u ovom trenutku važnija dobra suradnja s Dodikom, nego potpora biskupu Komarici.

Evo, gospodine Petrov, za Vas kao liječnika i političara posla na pretek, od Stazića, pa preko Bauka, Pernara.., i na desnoj strani pacijenata ima, zato smo sigurni da nam niste zamjerili na dobronamjernim kritikama.

Pomoći ćemo da uđete u bolju budućnost, ali ste dužni nikada ne zaboraviti, i nikome dopustiti da vrijeđa i zaboravi ijednu kap krvi prolivenu za domovinu.

Koliko smo krvi prolili za svoja ognjišta u BiH (između ostalog svjedoči 76 stratišta) znaju naše majke, djeca i žene.

Koliko smo sebe dali za obranu naše Hrvatske teško će nacija saznati, dok god u sabornici sjede Stazići, Bauci, Pernari…, a poglavito neke Pusićke! Dok god u Saboru HV i HVO ne budu priznati kao jedna vojska Hrvatskog naroda, pravda neće biti zadovoljena, djeca neće saznati pravu istinu o Domovinskom ratu, a uznici, oni haški i ovdašnji sarajevski čekat će tuđu milostinju!

Zbog toga i do tada, kao i uvijek, tebi se i danas molimo, sv. Ante, pogledaj na Slobodana, Jadranka, Valentina, Brunu, Berku, Milivoja. Pogledaj i na Maku, Zlatana – Miju, Željka, Neđu, Miću, Baju… Poglavito sutra pogledaj na našeg Zdenka, jer svi su oni mi!

Ne zalijeći se Staziću, ti ih imenom ne smiješ zvati, kao ni svi vi Pernari i Pusići, to je samo privilegija nas branitelja!

Znači svi vi Stazići krenite od Sabora, pa kad god pogledate u njega, da ste mu obvezno rekli: “Gospodine generale Glasnoviću”, i tako da ste se obraćali svima prije nabrojanima, i ne samo njima, jer za vas, Bauke, Pernare, svi smo mi generali!

 

Franjo Cvitković

Odbor za branitelje HDZ 1990

 

Author Info

Pero Nikić

Nema komentara

Pošalji komentar