bhmediji

OO HDZ 1990 TRAVNIK: Javni RTV servis i druge BH TV kuće niti „avaza“ o stradanju travničkih Hrvata

Kako su jučer u svojim informativnim emisijama objavili svi BH mediji, posebice Federalna TV i BHTV kao javni RTV servisi: „na današnji dan 1993. godine u Lašvanskoj dolini samo s područja općine Travnik, protjerano je od strane „multietničke“ ARBIH u čijem sastavu su bile i postrojbe mudžahedina više od 18 000 Hrvata, popaljeno na desetine hrvatskih sela, ubijeno…“ (iz arhive FTV i BH TV na dan 08.06. 2154.godine). Naravno, radi se o satiričnom tekstu.

Prije 24. godine na jučerašnji dan, jedan od najtežih dana u povijesti Hrvata travničkog kraja, umjesto da su sve BH TV kuće koje se zaklinju u svoju profesionalnost i „evropski“ standard, istražile, utvrdile i objavile opseg zločina nad Hrvatima koji se desio na području općine Travnik 08.06. 1993. godine, one su svoju profesionalnost i kapacitete usmjerile na koncert Marka Perkovića Thompsona. Čak je TV1 otišla toliko daleko da je isti dan objavila i emisiju „Velika Hrvatska“. Pristrano, subjektivno i bez činjenica osudila ulogu i značaj Hrvata u domovinskom ratu.

Nije problem za BH TV kuće što još uvijek nitko nije odgovarao za ratne zločine počinjen nad Hrvatima Travnika, Thompson je problem, jer pobogu on će pjesmama nanijeti nepopravljivu štetu „onima koji ga ne vole slušati“ kako kaže načelnik Lendo.

Za njih nije niti problem što je „netko“ streljao, da gospodo, 08.06. 1993. godine je netko zarobio 36 Hrvata (vojnika i civila), svezao im ruke i streljao u selu Bikoše, Thompson je problem!!!

Važno je, veoma važno, prema standardima BH medija da je Kemalu Čauševiću odgođeno suđenje. Jednako je važno da se održavaju i izvanredni izbori u „Britaniji“ i to je udarna vijest. A što su saborski zastupnici HNS-a odlučili podržati Vladu HDZ-a u Hrvatskoj! E to je senzacija, udarna vijest, prijelomna vijest… bar što se tiče BH medija koji nam „udaraju“ standarde i određuju što je ispravno činiti, a što nije. Na kraju krajeva i što je ispravno slušati, a što ne. Jer oni zapravo znaju! Ako netko nije u skladu s njihovim formiranim mišljenjem, oni (mediji) ga proglašavaju krivim i naravno osuđuju. Pa što je to postao BH medijski prostor? Izgleda i sudac i tužitelj i odvjetnik!

Za svaki događaj, zapravo oni imaju dva-tri „dežurna Hrvata“ (da se razumijemo zaista se radi o samo dvije – tri iste osobe) čije se mišljenje uvažava i proglašava ispravnim jer je standardizirano „visokim“ standardima Kruga 99.

Da konstatiramo 08.06. 2017.godine u BH medijima:
Thompson je zapravo problem, a ne netko tko je prije 24 godine pobio nekoliko stotina Hrvata, popalio na desetine Hrvatskih sela i protjerao s ognjišta oko 18 000 ljudi. Jer, eto da Thompson nije pjevao u Mostaru, BiH bi zapravo već bila članica Europske unije.

08.06. 1993. godine, BH mediji su se otvoreno i definitivno svrstali na stranu jednog naroda, posebice javni RTV servis koji se zaklinje da je u funkciji svih građana i naroda. Na taj dan BH mediji su definitivno izgubili i ono malo povjerenja što su možda imali.

Author Info

Pero Nikić

Nema komentara

Pošalji komentar