Martin Raguž u posjeti Tramošnici (RS)

Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva HDZ-a 1990 Martin Raguž, jučer je, 22. kolovoza 2014. godine, u sklopu šireg obilaska prostora, posjetio Tramošnicu, općina Pelagićevo  u RS-u.

Predsjednik Raguž sastao se sa dužnosnicima, članovima i brojnim simpatizerima HDZ-a 1990 u Pelagićevu .

Predsjednik Raguž nazočio je proširenom sastanku Regionalnom odbora HDZ 1990, na kojem je izvršena integracija HNS-a (bivši HSS-NHI) u HDZ 1990.

„HDZ 1990 svakim danom artikulira sve veću potporu, koja se svakodnevno povećava i koja nam jamči već u ovom trenutku kako će HDZ 1990 biti važan čimbenik na listopadskim izborima, ali mi trenutno ne želimo razmišljati o broju glasova, naš cilj je pronalazak rješenja ove, vrlo nezavidne pozicije u kojoj se zemlja nalazi, a u koju su nas dovele loše dosadašnje politike“, istaknuo je predsjednik Regionalnog odbora  RS HDZ 1990 Mijo Perkunić, naglasivši kako su nužne promjene.

„Temeljem Sporazuma o integriranju HNS-a (bivši HSS-NHI) u jedinstvenu političku stranku – HDZ 1990, kao i slijedom zaključka Središnjeg odbora o provedbi integriranja na svim razinama,  danas je, na opće zadovoljstvo, taj proces dovršen i Regionalnom odboru Posavina HDZ 1990, koji obuhvaća prostore općina Bijeljina, Lopare, Brčko, Ugljevik, Pelagićevo i Šamac“, kazao je novoizabrani predsjednik RO Posavina 1990 Đuro Ivanović, dok je za njegovog zamjenika izabran Slavko Zovkić, te 25 novih članova Regionalnog odbora.

Svečanoj sjednici integriranja nazočilo je oko 100 ljudi, što je, ako uzmemo u obzir broj Hrvata koji žive na ovim prostorima, više nego dobar odaziv koji demonstrira HDZ 1990 kao istinsku snagu u RS-u,koji će, nakon listopadskih izbora, sasvim sigurno preuzeti čelnu poziciju stranaka sa hrvatskim predznakom u manjem entitetu. Zadovoljstvo nije skrivao ni predsjednik Raguž, koji je u Tramošnici dočekan sa erupcijom oduševljenja.

„Ovo je istinski primjer kako se čuva i kako se voli svoja zemlja. Danas, sa ovoga mjesta ću poručiti da je BiH poželjna i da će je biti.  Vrijeme je za jednu novu dimenziju odnosa i unutarnjeg dogovora, da na načelima  dijaloga i demokracije podvučemo crtu svim sukobljavanjima, ratovima i konfrotacijama i da izgradimo ovu zemlju i stvaramo bolju i pravedniju budućnost za sve nas“, kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vrijeme za europeizaciju Daytona i stvaranje Ustava po mjeri svih ljudi koji žive u BiH, a koji će omogućiti institucionalnu kao i svaku drugu ravnopravnost.

Predsjednik HDZ 1990, Martin Raguž sastao se i sa predstavnicima nogometnog kluba NK Tramošnica. „Bosna i Hercegovina ima, kako ljudske, gospodarske, turističke, tako i sportske i svake druge potencijale. Vrijeme je da podvučemo crtu odlascima mladih i talentiranih ljudi, vrijeme je da oni svoju afirmaciju stiču u našoj zemlji.“ Kazao je predsjednik Raguž izražavajući potporu s posebnim naglaskom na jedan novi, europski pristup ulaganja u sport, kulturu, obrazovanje itd.

Author Info

stjepko

Nema komentara

Pošalji komentar