3. GENERACIJA PROGRAMA THE ADVANCED LEADERSHIP IN POLITICS INSTITUTE (ALPI) U ORGANIZACIJI INTERNACIONAL REPUBLICAN INSTITUTE (IRI) okuplja mlade iz BiH iz različitih političkih stranaka.

ALPI program ima za cilj jačanje međustranačke i međuentitetske suradnje mladih političara iz različitih političkih stranaka, iz različitih zajednica, gdje zajedno rade, kreiraju politike i postižu konsenzus čime unapređuju političko djelovanje i dijalog.
IRI organizatori su istakli kako je ove godine ALPI obitelj bogatija za još 23 mlade liderke i lidera. 
 
Mjesto u dvogodišnjem programu su osigurale i dvije mlade liderke iz Hrvatske demokratske zajednice 1990, vijećnica u Općinskom vijeću Travnik Danijela Lovrić ispred OOHDZ1990 Travnik,  i vijećnica i predsjednica kluba HDZ1990 Široki Brijeg Antonija Banožić.
 
“Moje je zadovoljstvo i čast postati članicom predivne grupe mladih, izabranih izazovnom selekcijom, u 3. generaciju polaznika ALPI programa. 
Nakon održanog prvog mogula jasno je zbog čega ALPI program slovi kao jedan od najprestižnijih programa/instituta koji zacijelo ima dugoročan cilj zajedničkog rada, djelovanja i sinergije mladih političara.
ALPI program na samom početku, na vrlo jednostavan način kroz razne edukativno-kreativne strategije i metode, povezuje “različito-iste” mlade političare, usađujući u nas pozitivan stav, da mi nismo tu kako bi (samo) ispravljali greške ili propuste prethodnika, nego da već stvaramo nove temelje pozitivnih politika, a sve sa zajedničkim ciljem da nova pozitivna iskustva i znanja primijenimo u svojim lokalnim zajednicama, što će vremenom i dovesti do općeg napretka naše države.
Institut nam pruža onoliko koliko želimo uzeti, a vjerujem da smo svi željni i gladni novih znanja i iskustava.“- kazala je vijećnica Danijela Lovrić
 
 
 
HDZ 1990
 
 
 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar