ANALIZA IZBORNIH REZULTATA GO HDZ 1990 Mostar

Na XI. sjednici Gradski odbor HDZ-a 1990 Mostar je analizirao rezultate izbora za Gradsko vijeće Mostara. U konstruktivnoj i otvorenoj raspravi, samokritičkim i kritičkim osvrtima na osobne propuste,  na stanje u stranci i aktivnosti vezane za  izborni proces, utvrđeno je da je prije svega  nužno, unutar stranke napraviti određene kvalitetne reforme i preispitati odnose unutar ovakvog Hrvatskog Narodnog Sabora. Većinom je konstatirano da je, nažalost HNS, kao krovna institucija Hrvatskoga naroda, stavljen u službu jedne političke opcije.

Zahvaljujući participiranju u takvim odnosima Hrvatska Demokratska Zajednica 1990 je dobrim djelom doživljena kao privjesak vladajućoj stranci, što je kod velikoga  broja birača umanjilo šanse i utjecalo na izborni  rezultat. Na sjednici je konstatirano da je, u predizbornim aktivnostima stanovnicima Mostara ponuđen kvalitetan program temeljen na realnim problemima i odgovarajućim rješenjima.  Djelovanje u kampanji je bilo korektno bez izraženih animoziteta i etiketiranja drugih, u nastojanju da se politička kultura i odnosi u Gradu podignu na viši civilizacijski i kulturološki nivo.  Za rješavanje gradskih problema, na izbornim listama su ponuđeni kompetentni kadrovi koji bi dali veliki stručni doprinos u radu Gradskoga vijeća. U okviru financijskih mogućnosti i raspoloživog medijskoga prostora, biračima su predočena  programska opredjeljenja Gradskoga odbora. Nažalost, na ovim izborima to nije prepoznato i  dovelo je do vrlo loših rezultata.

Između ostaloga i zato što su izbori u Mostaru, umjesto u festival demokracije, evidentnom krađom, pretvoreni u brutalno derogiranje volje birača. Analize koje smo napravili potvrđuju da je Gradska organizacija HDZ-a 1990 pokradena za najmanje dva Vijećnička mandata.  Tražili smo od svih relevantnih čimbenika ponavljanje brojanja i  provjeru izbornih rezultata na svim biračkim mjestima. Nažalost Sudska vlast u BiH, umjesto da izbornu krađu rasvijetli do kraja i kao dobar primjer drastično kazni krivce, pokazuje neviđenu raskoš oportunizma i nezainteresiranosti za pravdu i etiku.  Linijom manjega otpora i nesposobnošću da osiguraju vladavinu prava, izbore su proglasili regularnima.               

 Zbog  loših izbornih rezultata, na kraju je Predsjednik gospodin Zoran Petrić članovima Gradskoga odbora stavio mandat na raspolaganje. Poslije konstruktivne rasprave, jednoglasno je dobio podršku za nastavak vođenja Gradske organizacije HDZ1990 Mostar.

GO HDZ1990 Mostar

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar