Bojan Stanić: IZ za Mostar mora biti interes građana, a ne stranaka

Nacionalni demokratski institut (NDI) je u suradnji sa Inicijativom građana/ki Mostara, 3. lipnja 2015., održao javnu tribinu u Hotelu Bristol pod nazivom „Imate riječ“.

Glavna tema tribine je bila status quo Mostara, a  ispred HDZ1990 stavove je iznosio dopredsjednik GO Mostar Bojan Stanić.

U svom izlaganju je istaknuo kako je GO Mostar HDZ1990 pokrenuo pregovore sa drugim strankama oko kreiranja Izbornog zakona za Mostar, te kako je potrebno da sve stranke sudjeluju u tom procesu.

Podsjećamo kako je Ustavni sud BiH donio presudu još 2010., a do danas stranke se još uvijek nisu dogovorile oko izbornih pravila za Mostar.

„Stanovnici Mostara ne smiju biti žrtve političkih igara, niti Mostar treba rješavati kao dio paketa stranačkih dilova ispod stola. Mostaru je potrebno rješenje koje će relaksirati napetosti i okrenuti ga u smjeru iskorištavanja turističkih i gospodarskih potencijala.Trenutno, Mostar je  grad sa pozitivnim primjerima pojedinaca u svim sferama života, kako bi tek bilo da imamo i sustav koji ih prati“,  istaknuo je Stanić.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar