Borka Herceg-Lukenda podsjetila političare na Međunarodni dan žena

Kako smo ranije najavili, Zajednica žena HDZ-a 1990 organizira, u susret Međunarodnom danu žena, manifestaciju naziva „Umjesto ruže“, koja za cilj ima ukazivanje na važnost snažnije uloge žena u političkim i društvenim procesima Bosne i Hercegovine.

Borka Herceg-Lukenda, predsjednica Zajednice žena HDZ-a 1990, ističe kako je za ukupno političko-društveno ozdravljenje potrebna snažnija uloga i doprinos žena. „Svi imamo odgovornost stvarati društvo novih dimenzija, koje će omogućiti ženama jednakopravniji položaj i proaktivniju participaciju unutar društveno-političkih događanja“, kazala je Herceg-Lukenda, naglasivši kako je HDZ 1990 preuzeo vrlo aktivnu ulogu u promicanju prava žena, na tragu čega je i manifestacija „Umjesto ruže“.

„Lijepo je pokloniti ružu, ali Dan žena je prilika kada bi trebali ukazati na teške radne uvjete žena u Bosni i Hercegovini, da razgovaramo o razini socijalnih prava koje one (ne)ostvaruju i važnosti ravnopravnog sudjelovanja muškaraca i žena u svim procesima odlučivanja. Danas u vrijeme ideologije konzumerizma žena je u javnosti predstavljena i svedena na objekt“, kazala je Herceg-Lukenda dodavši kako će HDZ 1990 ovogodišnji Dan žena iskoristiti da umjesto ruže ukaže na spolnu diskriminaciju.

„Osjećam potrebu da podsjetiti političke dužnosnike, budući da su se transformirali u dano-noćne matematičare koji se već mjesecima igraju brojkama i kroje vlast, kako je u nedjelju Dan žena“, zaključila je Herceg-Lukenda upitavši aktere uspostave vlasti koliko će žena biti zastupljeno u novoformiranim vladama.

Aktivistice Zajednice žena HDZ-a 1990 danas su, u više bosanskohercegovačkih gradova, dijelile promotivne materijale i, umjesto ruže, ukazale na neravnopravan položaj žena našega društva.

Središnji događaj manifestacije je okrugli stol pod nazivom „Umjesto ruže želim biti ravnopravna“, koji će se održati u subotu, 7.3. u Mostaru

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar