Boro Krišto: HDZ 1990 će biti suzdržan

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine će se danas, 19. ožujka 2015., izjasniti o imenovanju novoga saziva Vlade Federacije BiH.

Iako je današnja sjednica zakazana u 14:00, njezin početak je prolongiran za 15:30 h.

Ne pridržavanje zakazanog termina, kao i sam čin uspostave vlasti komentirao je zastupnik HDZ-a 1990, Boro Krišto.

„Federacija Bosne i Hercegovine, kao i svi njeni ljudi, već 6 mjeseci čekaju uspostavu vlasti. Kada smo već toliko morali čekati dogovor stranaka koje čine parlamentarnu većinu, barem je sjednica mogla početi na vrijeme“, kazao je Boro Krišto, zastupnik u Parlamentu F BiH iz kluba HDZ-a 1990.

Krišto je istaknuo kako HDZ 1990 podržava uspostavu vlasti u Federaciji BiH, koja je i ranije trebala biti uspostavljena kako bi se suočila sa nagomilanim problemima i izazovima koji se nalaze pred većim bh. entitetom.

„Iako podržavamo čin uspostave vlasti, klub HDZ-a 1990 će biti suzdržan prilikom izglasavanja ove vlade“, kazao je Krišto te naveo razloge za takav stav HDZ-a 1990 „Proces uspostave vlasti u Federaciji BiH je bio isključivo fokusiran na raspodjelu resora, dok se o programu i kompentencijama gotovo uopće nije govorilo“, rekao je Krišto te iskazao zabrinutost kako će ovakav pristup, u svjetlu raspodjele fotelja, dobiti svoj nastavak kroz pozicioniranja u javnim poduzećima, dok se ljudi u Federaciji BiH suočavaju sa ozbiljnim i realnim problemima.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar