Čitluk uz ‘Devedesetku’ i Raguža

HDZ 1990 je pred prepunom konferencijskom dvoranom hotela Brotnjo u Čitluku, predstavio program i kandidate za predstojeće izbore. Nakon intoniranja himni, minuta šutnje i pozdravnog govora domaćina, gromoglasnim pljeskom pozdravljen, izašao je na pozornicu Ilija Cvitanović, nositelj liste HDZ-a 1990 za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije, kazavši kako HDZ 1990 artikulira snažnu potporu u ovim krajevima, koja se na najbolji način manifestira večerašnjim skupom. Cvitanović je istaknuo važnost vinogradarstva za ove krajeve, rekavši kako su poljoprivredni potencijali ove regije nedovoljno valorizirani i da je država ta koja mora aktivno djelovati putem subvencija i drugim poticajnim mjerama.

 Skupu se obratio i dr. Zdravko Kuzman, nositelj liste za Parlament Federacije BiH koji je iskoristio priliku da predstavi i ostale kandidate na listi, naglasivši njihovu stručnost, kompentenciju i želju za stvaranjem bolje i perpektivnije Bosne i Hercegovine.

 Ukazujući na lošu socijalnu situaciju, prije svega braniteljske populacije, nazočnima se obratila nositeljica liste HDZ-a 1990 za Parlamentarnu skupštinu BiH, dr. Diana Zelenika. „Biračima jedino možemo ponuditi istinu, iskrenost i obećanje za nesebičnu borbu za bolje sutra“, poručila je dr. Zelenika predstavljajući listu koju predvodi.

Nakon doktorice Zelenika, skupu se obratio Martin Raguž, predsjednički kandidat ne skrivajući zadovoljstvo zbog izrazito velike potpore koju mu je Čitluk iskazao.
„Na ovom mjestu smo donijeli najvažnije strateške odluke, kada smo baš ovdje prije nekoliko mjeseci odlučili da nastupamo samostalno na ovim izborima, to je odluka koja je prekretnica ukupnih odnosa, kako u životu stranke, tako i hrvatskog ali i svih drugih naroda u BiH.“ –kazao je Martin Raguž.

Raguž je jasno poručio da ne smijemo sebi dopustiti da budemo taoci politike koja nas dovodi do nestanka i uništava svaki potencijal našeg čovjeka. „Vrijeme je da političari preuzmu odgovornost za svoj rad i polože račun pred birače, ne manipulirajući njihovim povjerenjem. Odgovorno Vam tvrdim da sam spreman to uraditi“ –istaknuo je Raguž, kazavši da je politika ove stranke otvaranje prostora mladim ljudima koji će sutra uzdignute glave prolaziti kroz institucije Sarajeva, preko Zagreba, sve do Bruxellessa i Washingtona lobirajući za svoju zemlju i za sve njene građane.

Nakon skupa, domaćin je upriličio prigodan domjenak za sve prisutne gdje se i dalje na neformalan način nastavilo razgovarati o svakodnevnim problemima s kojima se susreću žitelji Čitluka.
Jedno je sigurno, optimizma u Čitluku sigurno ne nedostaje i uvjereni su da će listopadski izbori donijeti pozitivne promjene i otvoriti jednu novu stranicu knjige za Bosnu i Hercegovinu.

1

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar