Cvitanović: Nedopustivo je ime ulice po zločincu Draži Mihajloviću

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno Ilijom Cvitanovićem, Ivicom Gašparom i Alenom Ćoškovićem, je jučer, 3.2., posjetilo je općinu Bosanski Šamac, gdje se sastalo sa članovima općinskog odbora Bosanski Šamac HDZ 1990.

Đuro Ivanović, predsjednik OO Bos. Šamac HDZ 1990, informirao je stranačko vodstvo o brojnim problemima sa kojima se susreću hrvatski povratnici u ovu općinu, kao i nebrigom općinskih i entitetskih struktura vlasti za iste probleme.

„HDZ 1990 nije zadovoljan odnosom aktualne, kako općinske, tako i entitetske vlasti prema hrvatskim žiteljima u Bosanskom Šamcu. Blizu smo odluke da podržimo oporbenog kandidata za načelnika iz Saveza za promjene“, kazao je Ivanović, koji je dopredsjednik općinske skupštine, kazavši kako će, u vrlo neizvjesnoj borbi između vladajućeg SNSD-a i oporbenog Saveza za promjene, uloga HDZ-a 1990 vjerovatno  značiti prevagu. „Uvjet za našu potporu Savezu za promjene je eliminiranje kadrova koji su imali nečasnu ulogu u proteklom ratu i konkretan program povratka i obnove“, kazao je Ivanović.

Ilija Cvitanović, v.d. predsjednika HDZ 1990, izrazio je zadovoljstvo viđenom sinergijom i borbom za hrvatski narod u iznimno teškim uvjetima. „HDZ 1990 je uz vas i sa vama“, kazao je Cvitanović, izrazivši bezrezervnu potporu hrvatskim povratnicima u Republiku Srpsku.

„Nedopustivo je da ulica u Bosanskom Šamcu nosi ime po Zločincu Draži Mihajloviću. Ili da se škola zove „Srbija“. To je jasna poruka povrtnicima i hrvatska politika to ne smije tolerirati!“, kazao je Cvitanović, te pozvao sve hrvatske političke opcije na zajednički nastup u Republici Srpskoj i političku i institucionalnu borbu za prostore na kojima je hrvatski narod stoljećima živio.

Samo na prostoru Bosanskog Šamca je 1000 porušenih i neobnovljenih kuća.

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar