Cvitanović: Odžak je simbol hrvatske borbe

„Odžak je simbol hrvatske opstojnosti i povijesne borbe za svoj narod i za svoju zemlju. Ovdje se čuvalo i  čuva Hrvatstvo“, kazao je vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, koji se danas, 19. ožujka, nalazi u službenoj posjeti Odžaku.

Ilija Cvitanović, v.d. predsjednika HDZ-a 1990 i Kristijan Mandić, glavni tajnik mladeži HDZ-a 1990, su povodom blagdana sv. Josipa, nazočili obilježavanju patrona župe Gornja Dubica u Odžaku, koja ujedno slavi i 20. obljetnicu povratka u ovaj kraj i obnove župne crkve.

Ovom prilikom, Cvitanović se sastao sa vodstvom OO HDZ 1990 Odžak, predvođenim predsjednikom Dragom Zečevićem, s kojima je razgovarao o aktualnim političkim temama u Odžaku i Posavini, ali i o unutarstranačkim temama.

„Hrvatska povijest je ispisana u Odžaku. Vihor prošlosti nam je u naslijeđe ostavio odgovornost i borbu za hrvatski puk ovih krajeva, koji se ni u najtežim ratnim, poratnim društvenim,  prirodnim neprilikama nije predavao, već je opstao i ostao“, kazao je Cvitanović, te ukazao na odgovornost svih hrvatskih političkih čimbenika u kontekstu nužnog zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima. „HDZ 1990 će učiniti sve kako bi vratili izgubljene hrvatske pozicije i gradili bolju i svjetliju budućnost ovoga kraja“, zaključio je Cvitanović.

odzak2 odzak3odzak4

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar