Cvitanović: Sve dok je ovakvo uređenje BiH, ne pristajem na napuštanje HNS-a

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, govorio je za N1 o predstojećem Izbornom saboru na kojem će biti birano novo rukovodstvo stranke, kazavši kako ne pristaje na napuštanje Hrvatskog narodnog sabora dok je ovakvo uređenje u BiH.

Cvitanović podsjeća da HDZ 1990 djeluje sukladno Deklaraciji koja je usvojena na prethodnom saboru.

“Političkih zaokreta neće biti, ali bit će određenih kadrovskih promjena. Značajnijih političkih odstupanja neće biti ako ja nastavim voditi ovu stranku”, kazao je Cvitanović. Komentirao je navode da će se za predsjednika stranke kandidirati i Martin Raguž.

“Ne zna se tko će sve biti kandidati za predsjednika stranke. Od 10. do 20. rujna je rok za prijave, pa ide kampanja i prikupljanje stotinu potpisa. Najavio sam svoju kandidaturu, prikupit ću potpise, a pročitao sam da će se i Raguž kandidirati. Tko će biti treći kandidat ne znam”, pojasnio je.

Govoreći o zahtjevu Županijskog odbora HDZ 1990 Posavina koji traži izlazak stranke iz HNS-a, Cvitanović kaže da se o svakom zahtjevu treba razgovarati. “Ali moji politički stavovi su poznati. Dokle god se ne promijeni Izborni zakon i riješi predstavljanje Hrvata, ja ne podržavam napuštanje HNS-a”, istaknuo je.

Navodi da zbog problema političkog predtavljanja i mogućnosti da mnogrojniji narod bira političke predstavanike Hrvatima, hrvatski glasači se priklanjaju HDZ-u BiH, pošto je najbrojnija hrvatska stranka. “Dokle god je ovakvo uređenje BiH, ne pristajem na napuštanje HNS-a”, kategoričan je Ilija Cvitanović.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar