Cvitanović:”Doktorica Zelenika je realan kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH”

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ 1990  je u emisiji Novi dan, na N1, rekao kako je vrijeme da netko “ljepšeg spola” sjedi u državnom Predsjedništvu.

Predizborna kampanja u BiH, čini se, nikako ne prestaje?

Apsolutno. Naročito kod stranaka u vlasti, ona konstantno traje. U kontinuitetu traje politikanstvo i populizam.

Kakva je politička scena u BiH?

Jednostavno je identična u zadnjih 20 godina, stagniramo i bavimo se istim temama. Zemlja propada, ekonomija je u padu i ljudi se iseljavaju. Odgovorni su oni koji su zadnjih 20 godina na vlasti. Sve nas drže taocima svojih želja i uskostranačkih ambicija.

Kako to promijeniti?

Promijeniti na izborima. Narod i građani su odgovori jer biraju vlast. Ove politike nisu u stanju napraviti iskorak. Ako ostanu na vlasti imati ćemo i dalje sukobe i zastoj na europskom putu. Ovi izbori su prigoda narodu da izađe i izglasa promjenu.

Tko će biti kandidat HDZ 1990 za Predsjedništvo BiH?

HDZ 1990 će na ovim izborima imati kandidate na svim razinama, tako smo stranku prijavili. U subotu ćemo na sjednici predsjedništva odrediti kandidata za Predsjedništvo BiH. Dat ćemo potporu kandidatu ili kandidatkinji…

Kolika je mogućnost da Diana Zelenika bude vaša kandidatkinja za državno Predsjedništvo?

Vrlo velika mogućnost. Dakle, gospođa Zelenika je realan kandidat HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH, odnosno jedina kandidatkinja za tu funkciju.

Komentar na ostale poznate kandidature?

Uglavnom su to potrošeni politički lideri koji su imali priliku nešto uraditi. Mislim da je vrijeme za radikalniju promjenu i da je vrijeme za nekog tko nije bio na toj poziciji i da je vrijeme za nekog “slabijeg spola” da bude u Predsjedništvu, rekao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 tijekom gostovanja u emisiji Novi dan, na N1

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar