Diana Zelenika: HDZ 1990 ne može podržati neodgovornost i klijentelizam

Predstavnički dom Parlamentamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na današnjoj, vanrednoj, sjednici potvrdio odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH  o imenovanju ministara, zamjenika ministara i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

HDZ 1990 je tijekom glasovanja o imenovanju Vijeća ministara bio suzdržan.

Dr. Diana Zelenika, zastupnica HDZ-a 1990 kazala je kako HDZ 1990, koji se jasno deklarirao kao konstruktivna oporba, ne može podržati ovakav način uspostave vlasti.

„Svjedoci smo kako je parlamentarna većina, sa posebnim akcentom na stranke iz Federacije, tijekom proteklih mjeseci trošila vrijeme na matematičke zadatke, pregovaravši isključivo oko broja pozicija, raspodjeli ministarstava i resora“, kazala je Zelenika istaknuvši kako o programu, kao i kriterijima i kompentencijama novih ministara nije bilo niti govora.

„Bosna i Hercegovina je prema svim mjerodavnim pokazateljima po gospodarskoj klimi, investicijama, socijalnim prilikama, stalnim odlascima, siromaštvu i svim drugim pokazateljima u nikad goroj poziciji. Ova parlamentarna većina, zaokupljena vlastitim interesima, nije prepoznala trenutak, te je neodgovorno i klijentelistički pristupila ovim procesima, što je rezultiralo da i nakon pola godine nemamo formiranu vlast, kao i to da danas imamo kandidate za Vijeće ministara koji nemaju adekvatne kompentencije i kvalitet kako bi se uhvatili u koštac sa problemima, s kojima se suočavaju ljudi u Bosni i Hercegovini“, zaključila je Zelenika, te kazala kako je unatoč svim slabostima, ipak pozitivan iskorak uspostava vlasti te dodala kako HDZ 1990, kao odgovorna, konstruktivna stranka neće biti dijelom destruktivnih obrazaca, te je na tragu takvog djelovanja i danas bio suzdržan.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar