Do kuda nas je dovela politika HDZ-a BiH

Srednjoškolci Posušja odlučno su digli svoj glas protiv nepotizma i korupcije, ali na žalost njihov glas ne dopire do šire javnosti. Naime, nakon što se u lipnju digla bura oko sramotnih događanja u Gimnaziji fra Grge Martića, stanje je kulminiralo ovih dana i poprimilo razmjere neprihvatljive za civilizirano društvo. Mediji o tome, na žalost, šute. Zato vas podsjećamo da je unatoč borbi savjesnih profesora i đaka protiv kriminalnih i nemoralnih radnji u županijskom ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta koje provodi  resorna ministrica i inspektorica tog ministarstva na kraju školske godine 2016/2017 „znani učenici“ sa devet negativnih ocjena uspjeli su upisati drugi razred, dok su učenici s jednom ili dvije negativne ocjene išli na popravni ispit. Ne želeći prihvatiti takav nemoral učenici su odlučili prosvjedovati protiv nemilih događaja koji narušavaju njihov, ali i ugled profesora Gimnazije fra Grge Martića u Posušju i do razrješenja ovog slučaja ne žele sudjelovati u nastavi s učenicima koji su drugi razred upisali ne zahvaljući znanju nego kriminalu.

Iako su ih pozvali da objasne učenicima i roditeljima kako su učenici s toliko negativnih ocjena uspjeli upisati sljedeću školsku godinu ni ministrica ni inspektorica se nisu udostojale doći u Posušje. Pitamo se zbog čega i po čijem nalogu provode kriminalne radnje i iskazuju moć i silu. Da stvar bude i gora načelnik općine Posušje nije došao na roditeljski sastanak i Vijeće roditelja, možda gospodin i nije upoznat što se događa u njegovoj općini.

Mišljenja smo da u svijetu ni u jednoj općini niti u županiji stanje nije niti može biti gore. Možda nekome ovo i jeste cilj, ali za utjehu gospoda je formirala školu „nikad nije kasno“, gdje se u istom danu upišu, završe i dobiju diplome , vjerojatno bi željeli to isto napraviti i od Gimnazije fra Grge Martića u Posušju. Nažalost tužna je činjenica kako u lipnju tako i ovih dana lokalne radiopostaje i portali se nisu uopće oglasili, a financiraju se iz proračuna općine Posušje, ne iz riznice HDZ BiH.

Duboko potreseni posljednjim događanjima u Gimnaziji fra Grge Martića u Posušju  pozivamo predsjednika vlade Zapadno-hercegovačke županije da žurnim postupkom razriješi ministricu i inspektoricu i zabrani im uopće rad u Ministarstvu obrazovanja,znanosti, kulture i sporta, a njihove postupke koje silom provode prijave ministarstvu pravosuđa, te da odgovaraju za svoja (ne)djela.

Molimo žurno imenovanje novog ministra i inspektora kako bi se normalno mogli odvijati nastavni procesi na zadovoljstvo svih, a poglavito učenika. Kriminalu, nepotizmu korupciji i sili treba stati na kraj. Ne smijemo dopustiti da djeca ispaštaju i umjesto da redovito pohađaju nastavu i stječu nova znanja, primorani su prosvjedima tražiti pravdu. Oni su naša budućnost, zar ćemo ih ostaviti same u njihovoj borbi za pravedniji školski sustav u kojemu će se cijeniti znanje i sposobnost, a ne podobnost? Kad već mediji šute mi dižemo  glas za svoju djecu koja su na vrijeme prepoznala problem  i spremna su ga sasjeći u korijenu. Ne želimo žrtvovati njihovo obrazovanje pa ih pozivamo vratite se u školske klupe i svojim uspjehom se borite protiv neuspješnih, bahatih i neodgovornih mi ćemo se izboriti za vaša prava.

 

Županijski odbor HDZ-a 1990 Zapadno-hercegovačke županije

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar