Doktorica Zelenika na sjednici o položaju romske populacije u BiH:” Romi su doprinijeli kulturi, ali i ukupnom životu na ovim prostorima”

Na inicijativu ženske romske mreže u ponedjeljak, 4.lipnja  u Sarajevu je održana tematska sjednica Zajedničkog povjerenstva za ljudska prava i udruženja organizacija za pitanja i položaj romske populacije u BiH na kojoj je sudjelovala i dr. Diana Zelenika.

Nakon sjednice dr. Zelenika je istaknula: “Romi kao autohtoni europski narod sa toliko bogatom i raznolikom prošlošću, a koji su nažalost u istoj toj prošlosti pretrpjeli ogromne nepravde i poniženja, danas ne samo da su opstali nego su i prosperirali i toliko mnogo doprinijeli kulturi i glazbi, te ukupnom životu na ovim prostorima. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo svojom nazočnošću i radom pomoći tim dobrim i hrabrim ljudima u njihovoj bespoštednoj borbi za ravnopravnost i opstanak, jer i sama znam kako je biti uvjetno rečeno mali i bez prava u borbi protiv velikih, moćnih i okrutnih, čime svjedočim i osobnom kandidaturom za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine”.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar