Doris Pack u HDZ-u 1990: Žene u politici

Zajednica žena HDZ-a 1990 je jučer, 8. lipnja, organizirala javnu tribinu na temu „Žene u politici“.
Tribina je upriličena u Mostaru pod pokroviteljstvom Zaklade Konrad Adenauer, a o položaju žena u društvu i politici govorila je Doris Pack.

Nazočnom auditoriju, sačinjenom od preko 70 osoba, u ime domaćina obratila se predsjednica Zajednice žena HDZ-a 1990, Borka Herceg Lukenda, koja je ovu manifestaciju ocjenila kao najveću satisfakciju predanom i požrtvovanom radu u razdoblju iza nas. Posebnu zahvalu Herceg Lukenda je uputila Zakladi Konrad Adenuer; Dr. Karstenu Dummelu i Ivani Marić, koji su nazočili javnoj tribini.

pack3

U ime predsjednika HDZ-a 1990, Martina Raguža, koji iz zdravstvenih razloga nije nazočio događaju, skupu se obratio međunarodni tajnik HDZ-a 1990, Ante Janković, koji je nazočnima prenio predsjednikove pozdrave, te istaknuo važnu ulogu Doris Pack u procesu demokratizacije Bosne i Hercegovine, kazavši kako je njezin dolazak veliko priznanje za HDZ 1990.

Doris Pack, kao jedna od najreprezentativnijih imena europske politike, govoria je o bogatoj vlastitoj političkoj karijeri, o usponima i padovima te je, izuzetno motivirajućim predavanjem, izazvala snažne i pozitivne reakcije nazočnih.

Kao dugogodišnja zastupnica u Europskom parlamentu, Doris Pack je najveći dio vremena provela je na čelu odbora za jugoistočnu Europu, te je vrli poznavatelj prilika u Bosni i Hercegovini. Među brojnim referencama, bitno je izdvojiti kako je Doris Pack na čelu organizacije žena Europske pučke stranke, te se tijekom cjelokupne političke karijere zalaže za obespravljene i diskriminirane kategorije društva, gdje su žene, nažalost i danas, vrlo čest primjer.

“Ako svaki pojedinac, i muškarac i žena kaže: ‘Ja svakako ne mogu ništa promijeniti’ onda zajednica ne može ni napredovati”, zaključila je Pack pozvavši ljude u Bosni i Hercegovini na snažniji društveni angažman.

Po završetku javne tribine uslijedila su brojna pitanja i zajednička fotografija.

pack4

Nakon završene javne tribine uslijedio je susret predsjednika HDZ-a 1990, Martina Raguža i gospođe Doris Pack.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar