Dr. Diana Zelenika fascinirala i u Čitluku – Borjana je potpisivala gluposti, a Marina ih sada čini!?

ČITLUK – Dr. Diana Zelenika, nositeljica liste HDZ-a1990 za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine nastavlja oduševljavati sa svojim predizbornim govorima, pa je tako i u Čitluku ove nedjelje održala vrlo zanimljiv govor usljed čega su je prisutni u više navrata pljeskom pozdravljali.

Govor prenosimo u cijelosti:

“Dame i gospodo, poštovane stranačke kolege, prijatelji,

Evo predizborna kampanja traje, svi se trudimo biti vam što uvjerljiviji, što optimističniji, što dopadljiviji! U moru govora koje slušate vi bi ste trebali prepoznati tko je najiskreniji, tko nudi najviše i tko je ponuđeno ustanju i realizirati.

Naravno da mi, mi koji vam se obraćamo, osluškujemo, a neki kao ja sa pozornošću prate i vaše komentare. Razlog je jasan, vama se obraćamo, od vas očekujemo glas! Moram priznati , presretna sam na vaše viđenje onog što ja govorim.. , hvala!

Naravno, ima i suzdržanih pa i negativnih mišljenja, ali kada čujem ili pročitam komentar : “Svi su oni isti, a govori su im ko jaje jajetu!” E’ to me , moram priznat, i vrijeđa! Pa dragi moji, da vas ja upitam? Da li se možete sjetiti svih njih koji su u vlasti od 1996., ili ako vam je lakše od 1998. ili možda od 2002., godine?

Naravno da možete, jer oni, ti isti su i danas tu, na istom mjestu! Tko nedostaje, pa samo oni koji su već procesuirani, koji su ovaj čas u zatvoru ili u bijegu ili su.., pazite sada zakonske tvorevine Bosne i Hercegovine. Imamo i političke griješnike kojima je visoki predstavnik zabranio da se bave politikom. Ovim posljednjim je najteše, valja izmisliti biznis kojim se navodno bave, a sve u svrhu guranja u opticaj novca koji su za vrijeme političkog mandata ukrali od nas-Vas!

Da li smo to Mi ??? Da li smo mi u vlasti od 1996. godine? Odgovoriti ću odmah. Nismo! Mada smo i mi, da se ne lažemo, u nekim vladama sudjelovali, ali sa marginalnim utjecajem, jer nam nikada niste dali dovoljno povjerenja! A kada je tako, nismo ni ti odgovorni, a ni ti krivi!

Zbog Vas, zbog sebe, zbog budućnosti naše djece, moramo naglas pitati, jer se tiče i vas i nas, tko je kriv, tko je to napravio? Sramotne privatizacije, smišljenim certifikatima. Tko je na takav način postao vlasnik “SOKOl-a”, hotela na “Ilidži” i čega sve ne. Tko je i za koji i čiji interes prodavao Željezare za marku? Reći ću vam oni, oni koji su do sada redovito pobjeđivali na izborima!

Ili mislite da smo mi krivi za Hepok, Tvornicu cigareta u Mostaru, Sarajevu, za Agrokomerc …i tako redom da dalje ne nabrajam! Nismo krivi! Niti smo bili u vlasti kad se to riješavalo, ni ti smo postali vlasnici ičega od tih državnih firmi koje su nekada bile vlasništvo radnika, po zakonu o “radničkom samoupravljanju”, i sličnim zakonima koji su opet,moram reći, pisani njihovim ili petom njihovih roditelja!

Već sam govorila i o bankama, ja sam liječnik, nisam bankar, ali toliko znam, da se moram zapitati: Kakva smo to mi država pa da nemamo ni ti jednu domaću-državnu banku, pa zar moraju baš sve biti strane? Ili moraju? Kada vidite tko ih je i kako prodavao. Čiji rođaci i braća su postali direktori i tko je “kolike” i za koju namjenu dobijao kredite! Sigurna sam, sve će vam biti jasno!

I gdje smo sada, cijelo gospodarstvo je pod hipotekom (čitaj u vlasništvu stranih banaka), prezaduženo i nitko ne može dobiti više ni ti feninga kredita! Da sve to oni nisu radili smišljeno, morali bi mi sebi reći da smo glupi!

Glupi sigurno nismo-niste, naivni i lakovjerni zasigurno jeste! Oprostite, ali moram vam tako reći, vi ste ih birali, vi ste im za nikakav novac dali svoje certifikate, vi ste im dali priliku da prodaju banke, vi ste uzimali kredite sa kamatama od 10 do 14% i još naivni na tako skupe kredite častili one koji su vam ih odobrili, a založili ste sve .., i očev grob!

I sada se pitate za koga glasovati.., ma znam da niste, pred vama stoje pravi ljudi, ovaj put nećete pogriješiti. Kažu mi, doktorice previše pozornosti dajete braniteljima!? Pa gospodo draga, prijevara koja je učinjena prema braniteljima, ta prijevara je teža i gora od pljačke Koksara, Željezara, Sokola, i inih firmi ..!

Već sam rekla, branitelji su roditelji ove države, a njima ni ti ta činjenica nije sveta! Braniteljski zakoni su nastajali u etapama, kako je kome odgovaralo ili trebalo. Ako i u čemu svijet ima iskustva onda su to poratni problemi, a tu svakako najveću pažnju su posvetili braniteljskoj populaciji i skrbi o njoj. Po toj temi, ponavljam, sva pitanja su morala biti zatvorena kada je i fizički ugašena Herceg Bosna! Znači svakako prije 1998. godine!

Sramotno je da svaki branitelj nema obveznu zdravstvenu skrb, sramotno je da svaki branitelj nema naknadu za vrijeme provedeno u ratu! Sramotno je rabiti termin “lažni branitelji”!Gospodo nema lažnih branitelja i lažnih invalida, postoje samo kriminalci i njihovi saučesnici koji kradu državni proračun, a takve treba i mora sankcionirati sudstvo!

Gospodo branitelji, trebam li sama sebi postaviti pitanje, da li sam ja doktorica Diana Zelenika napisala i jedan lažni nalaz-mišljenje? Reći ću vam nisam, ja sam ponosni dragovoljac domovinskog rata i takvo što bi mi vrijeđalo svaki ratni dan!

Da li je netko od nas ovdje pisao i potpisivao loše i po vas štetne zakone? Gospodo nije i nikada i ni pod kojim uvjetima neće! To je radila Borjana Krišto i njena družina, ta ista družina sada u ovo predizborno vrijeme kroz lik Marine Pendeš obećava vam proširenje zakona! Ja joj, njima, sada i ovaj čas sa ovog mjesta čestitam na gluposti!

Po njoj, po njima HVO je ušao u rat kao organizirana armija od preko 100 tisuća vojnika! Pa blago našim uznicima u Haagu što sa tolikom vojskom ne upadoše u Beograd (a nisu ni ti u Sarajevo, Banja Luku, Tuzlu…) jer bi svaki od njih dobio najmanje po sto godina robije!

Zato treba narodu reći ,”nije Praljak u Haagu što je nekom Bošnjaku ubio tetku, nego je tamo što su ine hrvatske tetke bile u HVO-u”! Oprosti nam generale!

Po “njihovoj evidenciji” , vi ste zapovijedali i njihovim rođacima u Njemačkoj, i njihovim tetkama, strinama i Jovankama (da ne imenujem gospođe supruge, koje su im bile u Makarskoj), a i sričevma koji zaradiše vojnu invalidnost kada su još prije rata pali, pijani sa traktorske prikolice !

Oprostite nam vi svi koji domovinski rat ispaštate na bilo koji način, i hvala Bogu da još ima hrabrih i poštenih, spremnih svjedočiti istinu! Eto poštovane kolege branitelji, ako su vam i za ovaj božićni turnir obećali dati novce?! Uzmite, naravno, to je svakako vaš novac!

A danas morate znati u kasi nema novaca, pa svaki njihov novi branitelj, vama je sigurna sam manje! Prijatelji, branitelji hoćete li za to glasovati? Mi smo spremni i znamo ispraviti sve nepravde koje su vam oni napravili! Glasujte za nas!

Da sada ne kažete doktorica o svemo, samo o medicini – zdravstvu ništa! Pa, s ponosom i punih usta u ovoj mojoj lječničkoj praksi od 25 godina mogu reći da sam imala preko 130000 pacijenata. Morate priznati broj je fascinantan, na rezultate sam ponosna, a ako bolje promislite o ovom broju, to je reda veličine koliko Hrvata ima u Hercegovini!

Ako nisam lažno skromna, moram reći da sam dobar liječnik i na vašu i našu sreću nisam takva u manjini! Naše zdavstvo ima jako mnogo izvrsnih doktora odličnih djelatnika, a ni ti kapaciteti nisu loši! Da mi sada ne skočite u oči, zbog silnog vremena koje provedete u našim čekaonicama, moram reći, ustroj i organizacija zdravstvene zaštite može i mora biti znatno kvalitetniji! I hoće , na tome ćemo sigurno poraditi, jer znamo!

Naravno, odmah poslije izbora! I eto za kraj da se opet obratim onim što govore , “svi su isti , svi jednako pričaju”!

Da, gospodo pričamo o istim temama , ali su nam polazišta dijametralno različita, i naravno sa neusporedivom odgovornošću, zato nemojte nas površno slušati šta govorimo, jer ukazujemo na sve namjerne i nenamjerne greške koje su vladajući činili do sada. Ukazujemo na posljedice koje svijesno ili ne svijesno trpite! A složiti će te se, onda priča nije ista, to nije ono o čemu oni govore!

I svakako, mi sigurno znamo riješenje, riješenje za.., za skoro sve probleme koji vam ovaj čas pritiskaju životni standard! Ako se pitate šta nedostaje, šta još treba, pa Vi trebate 12. 10. izabrati nas! Hvala vam na povjerenju, živjeli!

dnevno.ba

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar