Dr.Zelenika: Nužne su promjene kako bismo biološki opstali

Kupreška visoravan, prva crta obrane i Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine od velikosrpske agresije, u svome zagrljaju čuva tijela palih na oltaru domovine, najboljih hrvatskih sinova koji padoše u obrani stoljetnih ognjišta svojih predaka. Grobove im miluje hladna ruka vjetrova, a pohode ih članovi obitelji, prijatelji, suborci i oni koji čuvaju uspomenu na njihovu žrtvu. Kupres, grad heroj, grad koji se, nakon pada u neprijateljske ruke početkom Domovinskoga rata i oslobađanja u veličanstvenoj pobjedi HV-a i HVO-a, kao ptica Fenix ponovno rodio iz pepela, sinoć je bio domaćin veličanstvenoga završnoga predizbornoga skupa Koalicije Hrvatsko zajedništvo (HZ).

Uz intonaciju „Lijepe naše“ i dužno odavanje počasti svim poginulim braniteljima, u Hrvatskome domu u Kupresu gdje se okupilo mnoštvo onih koji su došli podržati Koaliciju Hrvatsko zajedništvo za listopadske izbore u BiH, održan je prigodni program. Na njegovu samom početku prisutnima se obratio predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990 Kupres, Filip Zrno koji je upozorio na negativne trendove u društvu, u prvome redu na odlazak mladih i jasno detektirao krivca za takvo stanje. „Krivac može biti samo onaj tko obnaša vlast i donosi odluke, a vlast u ovoj zemlji obnaša HDZ BiH“, istaknuo je Zrno.

Nazočne su pozdravili Nediljko Rimac, nositelj liste za skupštinu HBŽ; Boro Krišto, nositelj liste za Parlament Federacije BiH i kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon njih nazočnima su se programskim govorima obratili kandidatkinja Hrvatskoga zajedništva za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Diana Zelenika i predsjednik HDZ-a 1990, voditelj Koalicije HZ i nositelj liste za državni parlament Ilija Cvitanović.

U svome oštro prepoznatljivom i emocionalnom govoru, dr. Zelenika je podsjetila na nemjerljivu žrtvu koju je Kupres podnio u proteklome ratu te govorila o aktualnom stanju u BiH pod vladavinom aktualne vlasti koju je upitala, kao i sve u dvorani: je l’ dosta više takvoga stanja, beznađa i svih zala koje hrvatski narod, ali i drugi narodi i građani trpe u BiH pod palicom sadašnjih vlasti koje pretendiraju još četiri godine vladati ovom zemljom.

„Nikada u povijesti narod nije imao ovakvu izdajničku vlast koja ga je politički osakatila, populacijski uništila i financijski razorila. Tražimo vaše povjerenje u uvjetima neopisivoga pritiska i tegoba, u uvjetima kada se zlobnicima čini da je sve izgubljeno, a nama s nadom i vjerom kako smo na novom početku za naš narod. Nužne su nam promjene kako bi ovaj narod biološki opstao u BiH. Hoćemo li dočekati čudo ili će sve završiti jednom povijesnom katastrofom, ovisi od vašega izlaska na izbore 7. listopada ove godine“, kazala je, između ostaloga, dr. Zelenika.

Ilija Cvitanović se u svome govoru osvrnuo na mnoge nepravde koje svi u BiH trpe pod ovom vlašću, za što je okrivio vladajuće strukture. Posebno je naglasio problem svojevrsnoga egzodusa hrvatskoga naroda, ali i svih drugih u BiH kao posljedice bezobzirne vladavine HDZ-a BiH i njegovih partnera u vlasti. Zadržao se na socijalnoj strani Izbornog programa Hrvatskoga zajedništva ponavljajući ono što planira urediti Koalicija Hrvatsko zajedništvo dolaskom na vlast u BiH nakon listopadskih izbora. Kazao je kako hrvatski narod ovaj put ima mogućnost izbora te da njegov izbor, kada se nađe pred glasačkim kutijama, bude Hrvatsko zajedništvo koje u svome Izbornom programu nudi konkretna rješenja za aktualne probleme, kada je u pitanju njegov opstanak, gospodarstvo, ustroj BiH, braniteljska populacija i svi drugi važni segmenti života. Još jednom je sve pozvao da prepoznaju one koji misle i vjeruju kako je bolja BiH moguća i koji čvrsto vjeruju u to, a stoje iza svake svoje izgovorene riječi te da svoje povjerenje daju ljudima s lista Koalicije Hrvatsko zajedništvo koji su spremni preuzeti odgovornost i za sudbinu hrvatskog naroda, ali i cijele BiH.

                                                                                  Informativno-promidžbeni ured

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar