Dr. Zelenika. Odgovorno tvrdim u BiH dominiraju korupcija i kriminal

„Odgovorno tvrdim da u BiH dominiraju korupcija i kriminal,a sve po principu dogovorimo se da se ništa ne dogovorimo.Vladajućima je jedini bljesak podizanje nacionalnih tenzija,a nama treba suživot,suradnja,gospodarski rast,uvažavanje drugoga i drukčijega. Moramo gajiti kulturu dijaloga,a to sam vidjela ovdje jer živite jedni s drugima međusobno se uvažavajući i sretna sam zbog toga“, kazala je dr. Diana Zelenika na predizbornoj kampanji koju je Koalicija Hrvatsko zajedništvo službeno započela i u Bihaću.

Izaslanstvo Koalciije Hrvatsko zajedništvo, predvođeno kandidatkinjom HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, a u kojemu su se još nalazili Pero BarbarićPepi,zamjenik voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo; Ivica Gašpar,tajnik Koalicijskoga vijeća,Milan Raštegorac-Komo,gradonačelnik Kupresa i nositelj liste za državni parlament Hercegbosanske i Unsko-sanske županije, dočekao je Mladen Šantić,predsjednik gradskoga odbora HDZ 1990 Bihać.

U gradskoj upravi Bihać izaslanstvo je primio gradonačelnik Šuhret Fazlić, sa svojim suradnicima.Doktorica Diana Zelenika zahvalila je na gostoprimstvu gradonačelniku Fazliću i podcrtala zadovoljstvo suradnjom gospodina Šantića s gradonačelnikom, pritom istaknuvši kako je upoznata s problemom izbjeglica u Bihaću i zalaganjem gradonačelnika da država preuzme dio odgovornosti za te ljude umjesto da sve spušta na lokalnu razinu

„Drago mi je da ste danas ovdje. Mi Bišćani se ponosimo time što živimo zajedno i s Hrvatima i sa Srbima. Ovdje vlada jedna senzibilnost među narodima.Drago mi je, doktorice, da ste se kandidirali.Cijenim Vašu hrabrost.Mi smo ovdje zaboravljeni i napušteni,a sjete nas se samo pred izbore. Zato Vas pozivam, kad budete predsjednica, nemojte zaboraviti Bihać.“, poručio je gradonačelnik Fazlić koje ga su pozdravili i Pero BarbarićPepi,Ivica Gašpar i Mladen Šantić.Na koncu je gradonačelnik Koaliciji Hrvatsko zajedništvo iskreno poželio uspjeh na listopadskim izborima.

Izaslanstvo Koalicije nakon toga je posjetilo i uspješnu tvrtku „Meggle“ gdje ih je primio direktor Kemal Hrnjić. On ih je upoznao s radom tvrtke koja upošljava 200 ljudi,surađuje s 3000 tvrtki i godišnje preradi 50 milijuna litara mlijeka s područja cijele BiH.Prema njegovim riječima, to je tvrtka koja cijeni sposobnost svojih djelatnika i ne zapošljava po stranačkoj pripadnosti.

U ugodnom razgovoru s fra Bonom Tomićem,župnikom Župe svetoga Ante Padovanskoga u Bihaću, izaslanstvo je doznalo više o problemima s kojima se župnik susreće od kada su emigranti na ovome području. On je informirao izaslanstvo Koalicije s time kako sve više mladih odlazi iz Bihaća i ako se ne promijeni odnos prema njima, crkve će ostati prazne.

Na koncu boravka u Bihaću, Izaslanstvo Koalicije Hrvatsko zajedništvo položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred križa poginulim braniteljima HVO-a u naseljima Žegar i Vedro Polje.

 

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar