“Draga mama, zašto tata mora ići na posao u Njemačku – zašto posao ne dođe ovdje?

 „Draga mama, zašto tata mora ići na posao u Njemačku, zašto posao ne dođe ovdje?“, riječi su kojim je Drago Stanić, kandidat za Skupštinu Hercegbosanske županije, započeo svoj govor, prepričavši pitanje djeteta iz susjedstva, a koja je, nažalost, postala duvanjska svakodnevnica.

Dočekan gromoglasnim pljeskom, gospodin Drago Stanić pozdravio je sve nazočne riječima „Dobrodošli u grad u kojem kažu da nema „Devedesetke“, dobrodošli u grad u kojem su samo u jednoj noći uništeni svi plakati HDZ-a 1990, a mi opet prepunimo dvoranu“, kazao je Drago Stanić ukazujući na lošu gospodarsku, socijalnu, kao i svaku drugu situaciju, kako u Tomislavgradu tako i u HBŽ-u u cjelini. „Najveći uspjeh u ovom gradu je nažalost kupiti kartu u jednom smjeru prema Njemačkoj. E pa vrijeme je da podvučemo crtu pod te negativne prakse!“, zaključio je Stanić.

Drago Stanić

Prepuna konferencijska dvorana hotela Tomislav, slika je koja je obilježila večerašnji skup HDZ-a 1990, na kojem je predstavljen program kao i kandidati HDZ-a 1990.

Netransparentno smijenjen, premijer koji je vratio županiju iz ponora, dr. Nediljko Rimac nije mogao skriti oduševljenje auditorijem sačinjenim od mnogobrojnih žitelja Tomislavgrada koji su nazočili tribini.

„Ovaj skup, i ovaj auditorij su najbolji jamac kako HDZ 1990 svakog dana postaje sve jači i kako postaje nezaobilazan čimbenik u svim budućim političkim procesima“, kazao je dr. Rimac kazavši kako će Martin Raguž sasvim sigurno postati kolektivni šef naše zemlje.

Kandidat za Parlament FBiH, Boro Krišto, kazao je kako je ovo je jedan od najemotivnijih skupova koje sam prošao u svojoj političkoj karijeri, stavljaljući akcent na činjenicu kako HDZ 1990 nije imao nikada brojniji skup u Tomislavgradu, a posebne zasluge za tu činjenicu ima mlada ekipa ljudi koja je, vođena entuzijazmom i željom za boljim sutra, stala u najturbulentnijem razdoblju na čelo duvanjske „Devedesetke“. Plod njihova rada je evidentiran danas, a ako se po jutru dan poznaje, od 12.10. HDZ 1990 će biti prva snaga u HBŽ-u!

Kao što kažu stihovi poznate pjesme, iz još poznatijeg filma „Dovest će u našu avliju suživot i demokraciju“, riječi su kojima je najavljen kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž.

„Ovo je naša zemlja i ne smijemo odreći niti jednog njenog pedlja. Od Posavine, Središnje Bosne pa do Hercegovine. Svih naših krajeva podjednako, bez obzira na trenutnu administrativnu podjelu“, kazao je predsjednik Raguž.

Martin Raguž

„Svaki izbori su važni, ali ovi su uistinu povijesni jer predstavljaju referendum. Na njima ćemo birati između europske, zaposlene, pravedne i ravnopravne Bosne i Hercegovine ili stanja slobodnog pada u kojem se naše društvo nalazi, a obilježeno je gospodarskim kolapsom, odlaskom mladih i svim negativnim praksama“, kazao je predsjednik Raguž poručivši kako je HDZ 1990 spreman podvući crtu pod sve negativne prakse i krenuti boljim putem za ovu zemlju i njene građane.

Predsjednik Raguž prezentirao je gospodarski program HDZ-a 1990, ocijenivši ga jedinim koji može Bosnu i Hercegovinu vratiti na put ka zaposlenosti, iznoseći činjenicu kako je na njemu radilo nekoliko desetaka najvećih stručnjaka iz oblasti ekonomije.

„Program ove stranke je da izbrišemo granicu na, nekoliko kilometara udaljenim odavdje, Kamenskom i postannemo dio Europe i da ovdje živimo i radimo“, zaključio je predsjednik Raguž.

„Entuzijazam, iskrena želja za boljim društvom, nova lica koja označavaju sinonim za znanje i kompentenciju, samo su neke od nekih karakteristika nove  duvanjske „Devedesetke“, a večerašnji skup je najbolja potvrda toga“,  kazala je povjerenica OO Tomislavgrad Marija Kraljević.

DSC_0142 (Large)edit

 

 

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar