Dužnosnici HDZ-a 1990 na čelu s predsjednikom Ragužem u Uzdolu odali počast žrtvama rata

Martin Raguž, kandidat za člana Predsjedništva BiH, Ilija Cvitanović, glavni tajnik HDZ-a 1990, dr. Diana Zelenika, Srećko Boras, Jozo Ivančević, Ljuban Herceg i mnogobrojni drugi dužnosnici HDZ-a 1990 su danas 14.09.2014. u Uzdolu u Općini Prozor-Rama odali počast žrtvama rata povodom obilježavanja 21. obljetnice  „Dana Treće bojne brigade Rama i branitelja Uzdola“.
Pobožnošću križnog puta za branitelje na Uzdolskoj kalvariji  u 17 sati je započeo program ovog događaja, a prisutnima se na samom početku obratio mjesni župnik vlč. Miljenko Džalto.

Pobožnost križnoga puta predvodio je župnik župe sv. Ilije Proroka, fra Andrija Jozić koji je ispred postaja čitao tekstove molitvi i promišljanja iz „socijalnog križnog puta“.

„Upravo zbog onih koji su ovdje izgubili živote, vrijeme je da se okrenemo budućnosti i da stvaramo društvo u kojem se takve stvari nikada više neće ponovit. Podvucimo crtu pod ratove koji su odnijeli brojne ljudske žrtve i nemjerljive gubitke i počnimo stvarati bolju i pravedniju budućnost“ –istaknuo je Raguž.

U završnom dijelu programa, u prepunom pastoralnom centru don Dominik Stojanović, upriličena je promocija dokumentarnog filma “Uzdol 41”.

Program je završio u opuštenoj atmosferi i neformalnom druženju prisutnih.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar