Dužnosnici HDZ-a 1990 na svečanoj obljetnici oslobođenja grada Jajca

 

JAJCE –  U organizacije Udruge 13. rujan, u Jajcu je danas 13.09.2014. godine  svečano proslavljena 19. obljetnica oslobođenja Jajca, na kojoj su pristustvovali Martin Raguž, kandidat za člana Predsjedništva BiH, Ivan Jakešević, predsjednik OO HDZ 1990 Jajce, gospodin Anto Bilić, predsjednik ŽO HDZ 1990 Srednjobosanske županije,  Jozo Lučić, ministar u Vladi Srednjobosanske županije, Nikola Bilić, Drago Džambas, dr. Jozo Ivančević, Željko Topalović, Jozo Ćosić kao mnogi drugi dužnosnici HDZ-a 1990.
Izaslanstvo HDZ-a 1990 na čelu s gospodinom Ragužem, odalo je počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća prvoj žrtvi na području Jajca, točnije u Barevu, policajcu Franji Ladanu Panceru.

Potom su položili vijenac i zapalili svijeće na Plivskom jezeru u spomen osmorici  poginulih branitelja iz Virovitice koji su sudjelovali u oslobođenju Jajca.

„Danas, okupljeni ovdje na ovaj povijesni dan, sa tugom se prisjećamo svih žrtava koji su svoje živote položili u minulom ratu. Upravo zbog njih, vrijeme je da podvučemo crtu pod sve ratove i da se te nemile scene i događaji nikada više ne ponove. Vrijeme je da svi zajedno gradimo bolju i sretniju budućnost.“ – kazao je Martin Raguž

Zatim je uslijedio svečani mimohod od hotela Turist do crkve Uznesenja BDM gdje je održana pučka misa zahvalnica i zadušnica na kojoj je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi. Ovom događaju su prisustvovali branitelji iz Virovitice  koji su u ratu dali nesebičan doprinos obrani ovog grada.

U 13:00 sati održana je Svečana akademija sa bogatim kulturno-zabavnim sadržajem, a potom je domaćin, OO Jajce HDZ 1990 organizirao prigodan domjenak na kojem je nastavljen neformalni razgovor i druženje članova i simpatizera HDZ-a 1990.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar