GO Mostar HDZ1990 pokrenuo razgovore o izmjeni Izbornog zakona za Mostar

GO Mostar HDZ1990 je pokrenuo razgovore sa drugim relevantnim strankama o pitanju izmjene Izbornog zakona za Mostar. Podsjećamo kako su zadnji izbori za lokalnu vlast održani davne 2008. a da je Ustavni sud donio presudu o potrebnoj izmjeni izbornih pravila za Mostar još 2010.

OHR je od tada pokušao sjesti stranke za jedan stol i čak ponudio dva prijedloga, no na žalost građana Mostara, nije se odmaklo ni koraka u donošenju konačne odluke. Najveću odgovornost nose dvije stranke HDZ i SDA koje su najavljivale kako su se dogovorili oko Mostara ali po ovome što vidimo, njihov dogovor je da u Mostaru nema izbora.

Ne želimo ulaziti u razloge zašto im odgovara ovakvo stanje, ali im želimo poslati jasnu poruku kako Mostar treba rješenje koje odgovara građanima, a ne političkim strankama.

Mostar ne smije biti talac njihovih populističkih izjava, niti grad „klasičnih rekonstrukcija“ u privatnim interesima stranačkih lobista.

GO Mostar HDZ1990 je uputio poziv svim strankama na početak pregovora i iznošenja stavova o mogućem rješenju koje će Mostar vratiti građanima na upravljanje.

Također, zbog nepostojanja izbora u Mostaru, građani ne samo da ne upravljaju gradom nego su i svi razvojni projekti zakočeni što nije kvalitetno ozračje za razvoj gospodarstva i dodatna zapošljavanja.

Kozmetičkim uljepšavanjima ulica neće skloniti kamioni tegljači sa prometovanja istima, niti se smanjiti njihov venecijanski dojam prilikom jesenjih kiša.

Mostar treba odgovorne politike upravljanja i razvoja kojima Mostar nije izgovor već najljepši grad BiH.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar