HDZ 1990 – Autsajeder koji je ušao u finale

MOSTAR – “Prije samo nekoliko mjeseci, naslovi najvećih bosanskohercegovačkih medija pisali su o tome kako HDZ 1990, potresen odlascima osnivača stranke, nestaje s političke scene.

Ipak, HDZ 1990, na čelu s predsjednikom Ragužem, krenuo je od ništice i napravio povijesni rezultat za stranku. U samo nekoliko mjeseci rekonstruirali smo infrastrukturu stranke, dali priliku mladim ljudima, a ti mladi ljudi, vođeni zdravom idejom, neopterećeni hipotekom prošlosti, napravili su značajan iskorak i, gledajući iz ove perspektive, u ovoj don quichotte – ovskoj borbi, mi smo pobjednici ovih izbora” – kaže u razgovoru za Dnevno.ba Pero Nikić, 23-godišnji glasnogovornik HDZ-a1990.

Za HDZ 1990 i Martina Raguža, glasovali su svi oni koji Bosnu i Hercegovinu vide kao svoju zemlju, zemlju svih njenih naroda, građana i ljudi, koji Bosnu i Hercegovinu vide kao europsku, demokratsku, ravnopravnu i zaposlenu zemlju, u kojoj se uvažavaju identiteti, gdje se poštuje drugi i drugačiji i gdje se, na temelju naših kultoroloških, tradicijskih, religijskih i inih razlika stvara prednost, a ne slabost, kao što to, nažalost još uvijek pojedini žele interpretirati.

Nikić ističe kako se radi o fenomenu, jer se po prvi put u povijesti postdaytonske Bosne i Hercegovine dogodilo da postoji kandidat za člana Predsjedništva, koji ima dvostruki legitimitet, odnosno da ima jako uporište u vlastitom, ali i u drugim narodima, građanima i ljudima koji žive u BiH.

“HDZ 1990 je ranije, a tako će biti i u ovom postizbornom procesu, poštivati volju birača i legitimitet stranaka koje participiraju u izvršnoj vlasti. Budući da je prema, još uvijek, neslužbenim informacijama HDZ 1990 parlamentarna stranka i da imamo mogućnost u participaciji u vlasti na svim razinama, želimo poručiti kako nećemo ulaziti u neprincipijelne koalicije zasnovane na interesnim pozicijama, već u koalicije zasnovane na programskim načelima, s partnerima koji su refleksija volje naroda, jer to je jedini način i put na kojem možemo realizirati našu viziju, a to je europska, pravedna i zaposlena Bosna i Hercegovina” – poručio je Nikić.

Glasnogovornik ove stranke ističe kako je njihova vizija pobjednička, a ovi izbori pokazali su kako društvo u BiH sazrijeva i kako bi se u skorijoj budućnosti mogle dogoditi pozitivne promjene.

“Uvjeren sam kako će u skorijoj budućnosti na scenu kročiti politike neopterećene prošlošću, politike s duboko utkanom europskom dimenzijom, koje bi BiH i sve njezine narode, građane i ljude mogle odvesti u bolju i sretniju budućnost” – rekao je Nikić.

Dnevno.ba

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar