HDZ 1990 BRČKO: SPRIJEČITI IZGRADNJU CENTRA ZA UPRAVLJANJE OTPADOM NA LOKALITETU MZ DUBRAVE – TRŽNICA ARIZONA

Poznato je javnosti Brčko distrikta BiH da se godinama razgovaralo o ukazanoj potrebi izgradnje DEPONIJE smeća, čak i regionalnog karaktera, ali se političke strukture nisu uspjele dogovoriti o samoj lokaciji Centra za upravljanje otpadom.

Zadnjih nekoliko mjeseci se ponovo aktualizirala izgradnja toga Centra te se krenulo na izmjene Regulacijskog plana „Tržnica Arizona”,sukladno Skupštinskoj odluci broj: 01-02-182/13 od 9.10.2013.godine i to kroz provođenje nezakonite eksproprijacije u kojoj najveći interes imaju pojedinci koji upravljaju tržnicom „Arizona”.

Nakon provedene javne rasprave u vrijeme godišnjih odmora 2017 godine kada zainteresirani građani nisu bili upoznati,pokušalo se doći do saznanja i informacija na Skupštini MZ Dubrave.

Mjesna zajednica Dubrave je uputila dopis Odjelu za Urbanizam u vladi Brčko distrikta BiH,ali još uvijek nema odgovora te HDZ 1990 Brčko distrikta BiH ovim putem želi da iskaže zabrinutost građana MZ Dubrave, kao i ostalih mjesta koja gravitiraju uz tržnicu Arizona, čak i iz susjednih općina.

Imajući u vidu da je sukladno proceduri trenutačno taj Regulacijski plan „Tržnica Arizona” u vladi Brčko distrikta BiH te da će se nakon očitovanja vlade Brčko distrikta BiH uputiti u Skupštinu Brčko distrikta BiH koja će donijeti konačnu odluku,HDZ 1990 Brčko distrikta BiH očekuje od članova Vlade Brčko distrikta BiH iz reda Hrvatskoga naroda i da se najmanje jedan zastupnik iz HDZ BiH i najmanje jedan zastupnik iz HSS-Braća Radić suprotstave usvajanju izmjena ovog Regulacijskog plana te spriječi izgradnja centra za upravljanje otpadom sa sadržajima mehaničko-biološke obrade, sagorijevanje krutog otpada – spalionice i dr. na lokalitetu MZ Dubrave – Tržnica Arizona”.

 

Brčko distrikt BiH IO HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

Ivan Klarić – Predsjednik

 

hdz 1990 foto regula2

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar