HDZ 1990 dao potporu Udruzi zaboravljenih branitelja/boraca BiH

Danas je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 u Mostaru u Središnjici stranke održao sastanak  s predstavnicima Udruge zaboravljeni branitelji/borci BiH Dragom Grbavcem, predsjednikom UZB/borci BiH,Franjom Hrstićem,tajnikom i  Vladom Marušićem,predsjednik Udruge zaboravljenih branitelja županije Zapadno-hercegovačke. Sastanku je nazočio i Franjo Cvitković,predsjednik Odbora za branitelje HDZ 1990.

                U otvorenom i konstruktivnom razgovoru raspravljalo se o svim pitanjima koji muče UZB kako i sve razvojačene branitelje u FBiH iz obje vojne komponente s posebnim osvrtom na komponentu HVO-a.

               Predstavnici UZB su iscrpno izvijestili predsjednika Iliju Cvitanovića o njihovim zahtjevima sadržanim u Rezoluciji branitelja a čije zahtjeve su već potpisali Sefer Halilović u ime Bosansko-hercegovačke patriotske lige, Željko Komšić u ime DF-a, Nermin Nikšić u ime SDP-a BiH,a polovicom studenog 2017 godine  se očekuje potpis i Predsjednika HDZ BiH dr.Dragana Čovića. Nakon što je pročitao zahtjeve UZB/borci BiH Ilija Cvitanović je potpisao zahtjeve UZB na čemu su mu se predstavnici UZB srdačno zahvalili.

               Predsjednik Cvitanović je istaknuo kako je duboko svjestan aktualnog političkog i braniteljskog trenutka u FBiH i podupro nastojanja UZB da se problematika sadržana u Rezoluciji branitelja riješe do konca 2017.godine, pri tom izrazivši sumnju u volju vladajućih elita u Federaciji BiH da riješe to pitanje.

Također, Cvitanović je istaknuo i to kako će HDZ 1990 poduprijeti te zahtjeve UZB preko kluba zastupnika HDZ-a 1990 u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH na način kojim će Klub zajedno s klubovima stranaka iz oporbe tražiti izvanrednu sjednicu Parlamenta FBiH kako bi se zahtjevi sadržani u Rezoluciji branitelja riješili do kraja 2017. godine.

               I predsjednik Odbora za branitelje HDZ  1990 Franjo Cvitković  sudjelovao je u raspravi iznoseći niz vojnih podataka koji mogu pripomoći u rješavanju nagomilanih braniteljskih problema ali i on kao Cvitanović se slaže kako treba pristupiti žurnom rješavanju tih pitanja do konca ove godine.

             Kako su naglasili predstavnici Udruge zaboravljenih branitelja UZB je i danas načinila još jedan korak ka usvajanju prava sadržanih u Rezoluciji branitelja i dodali :“Još očekujemo pismenu potvrdu HDZ BiH polovicom studenog 2017 godine kao i potvrdu SBB a konačno i SDA. Ukoliko netko od ovih navedenih stranaka ne potpiše naše zahtjeve o tome ćemo upoznati naše članove i cjelokupnu javnost, a prema tim strankama ćemo se u sljedećem razdoblju odrediti.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar