HDZ 1990: General Glasnović je dugo iščekivani glas bh. Hrvata u Saboru

HDZ 1990 izražava apsolutnu potporu stavu saborskog zastupnika Željka Glasnovića, iskazanom tijekom današnjeg zasjedanja Hrvatskog sabora, u vezi odnosa Republike Hrvatske prema HVO-u i hrvatskim braniteljima u BiH.

Zastupnik Domoljubne koalicije u Hrvatskom saboru, Željko Glasnović, se kritički osvrnuo na saborsku raspravu o poslovanju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, u kojem se HVO više puta pomenuo u negativnom kontekstu.

„Da nije HVO-a danas ne bi sjedili ovdje. U obraćanju predsjednika Tuđmana nikada se nisu spominjali HVO nego hrvatske snage. I u strateškom je interesu, i moralna obaveza Hrvatske da se pobrine za mirovine HVO-a. Jer ti su ljudi ostali na svojim ognjištima i u jako teškim okolnostima pokušali preživljavati, a tu su prikazani kao neka šudra koja je vodila privatni rat. Isplaćuju se mirovine partizanskim borcima, mislim za 40 tisuća njih, a HVO se uvijek spominje u nekom negativnom kontekstu. Nemaju prava kao i hrvatski branitelji, to se mora riješiti, to je obaveza Sabora“, kazao je Glasnović.

HDZ 1990 izražava potporu stavovima Željka Glasnovića i njegovom zalaganju za hrvatski narod i branitelje u Bosni i Hercegovini, što i jeste primjereno zastupnicima biranim iz 11. izborne jedinice (Dijaspora), no to, nažalost, do sada i nije bila česta praksa.

Glas generala Željka Glasnovića u nastojanjima za izjednačavanjem prava HVO-a i HV-a je glas hrvatskog naroda u BiH i naša obaveza i odgovornost je da mu pružimo punu potporu u tomu.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar