HDZ 1990: HDZ i SDA zdravstveni sustav dovele do izdisaja

Vladajuće stranke su još jednom pokazale kako njihove političke igre ne poznaju granice. Svojom neodgovornošću i međusobnim političkim prepucavanjima, vladajuća garnitura Hercegovačko-neretvanske županije je zdravstveni sustav dovela do izdisaja.

 

Račun bolnice je blokiran, Zavod zdravstvenog osiguranja je bez ravnatelja, zdravstvenim djelatnicima se ne isplaćuje plaća, a, već odavno, niti doprinosi, dok žitelji ove županije nemaju zdravstvenu zaštitu.

 

Ovakvim pristupom prema institucijama od najvišeg značaja, kao što je bolnica, ova vlast na čelu sa HDZ-om BiH i SDA, po tko zna koji put, pokazuje kako nema granica u svojim bezkompromisnim igrama, koje igraju na račun svojih građana, izravno ugrožavajući najviše vrijednosti, kao što je ljudski život.

 

Zbog ove nečuvene i alarmantne situacije, HDZ 1990 traži izvanrednu sjednicu Skupštine HNŽ, na kojoj će se raspravljati o rebalansu proračuna, te izdvajanju većih sredstava za zdravstvo, kako bi se ova novonastala situacija preventivno riješila.

 

U nedostatku političke odgovornosti, socijalne osjetljivosti i ljudskog dostojanstva, nitko od odgovornih nije podnio ostavku iz moralnih razloga. Stoga, HDZ 1990 poziva predsjednika i ministre iz Vlade HNŽ na odgovornost!

 

 

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar