HDZ 1990 i NDI potpisali Memorandum o razumijevanju

U utorak 20. listopada 2015. godine u Sarajevu predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž i direktor Predstavništva Nacionalnog Demokratskog Instituta u Bosni i Hercegovini Nenad Simović potpisali su „Memorandm o razumijevanju“ kojim se učvršćuju partnerski odnosi ove dvije organizacije i produžuje suradnja u svrhu jačanja demokratskih standarda u Bosni i Hercegovini.

Program koji obuhvaća ovaj memorandum kao svoju glavnu točku uključuje razvoj strategija za uključivanje žena i mladih u političke procese unutar HDZ-a 1990 i u širem političkom društvu, čime se potvrđuje status HDZ-a 1990 kao stranke koja na poljima uključenja spomenutih skupina u političke procese, demokratičnih unutarstranačkih odnosa i europskom profilu zauzima primat među političkim strankama u Bosni i Hercegovini. Potvrda ove tvrdnje očituje se aktivnim radom Mladeži HDZ-a 1990, uspješnim projektom Političke akademije HDZ-a 1990, Zajednicom žena HDZ-a 1990 koja je zahvaljujući svojem radu postala prepoznatljiva i u europskim okvirima te  Zajednicom studenata HDZ-a 1990 kao jedinoj takvoj organizaciji u bosanskohercegovačkom političkom spektru.

Iz svega navedenog očito je kako će ova suradnja dati novi impetus profilaciji HDZ-a 1990 kao moderne i europske političke stranke.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar