HDZ 1990 i PDP: Borba protiv kriminala i korupcije je ključni uvjet za EU

Predsjednici PDP-a  i HDZ-a 1990, Branislav Borenović i Ilija Cvitanović razgovarali su u Banjaluci o modelima suradnje između dvije političke stranke i složili se da je nužno nastaviti raditi na uvođenju europskih vrijednosti u društvo u kojem živimo.

 PDP i HDZ1990 kao dvije stranke članice Europskih pučkih stranaka, najveće političke grupacije u Europi na ovaj način žele poslati poruku kako je potrebno nastaviti putem eurointegracija . Istakli su kako je nužno raditi na ekonomskim i socijalnim reformama, te kako beskompromisna borba protiv korupcije i kriminala nema alternativu, već je to jedan od ključnih preduvjeta za stvaranje pravednog društva.

Predsjednici Borenović i Cvitanović su suglasni kako su podnošenje aplikacije za EU i mehanizmi koordinacije izuzetno značajni za buduće eurointegracijske procese i kreiranje usuglašenih stavova uz učešće svih razina vlasti u skladu sa Ustavom  BiH.

Razgovarano je i o suradnji dvije politčke stranke, aktualnim ekonomsko političkim temama kao i učešću u radu Europske pučke stranake.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar