HDZ 1990 kao, dio delegacije BiH na studijskom putovanju “Energetska tranzicija kao politički instrument” u Berlinu, predstavljao je Radoslav Radišić

U organizaciji Zaklade Konrad Adenauer,u Berlinu od 11. do 15. ožujka 2018. godine održano je studijsko putovanje „Energiewende“, za predstavnike političkih stranka, lokalne uprave i nevladinih organizacija iz Bosne i Hercegovine. Izaslanstvo iz BiH predvodio je dr. Karsten Dümmel, ravnatelj predstavništva ove zaklade u Bosni i Hercegovini. Predstavnik HDZ-a 1990. na ovom studijskom putovanja bio je Radoslav Radišić.

 

 

 

 

 

 

 

Tema studijskog putovanja odnosila se na energetsku tranziciju sa posebnim akcentom na obnovljive izvore energije. Predstavnici izaslanstva iz BiH imali su priliku iz prvog plana upoznati sesa energetskom tranzicijom,koja je trenutno aktualna u SR Njemačkoj, te saznati sve o prednostima i izazovima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

 

 

 

Izaslanstvo BiH posjetilo je niz institucija u kojima su bili upriličeni radni sastanci na temu  „Energiewende“. Održani su sastanci sa predstavnicima:Njemačke industrijske i trgovačke komore,Agencije za obnovljive izvore energije,Njemačkim savezom gradova i općina, različitim nevladinim organizacijama, tvrtkama za proizvodnju i distribuciju električne energije, lokalnim zajednicama…

 

 

 

Tijekom ovog studijskog putovanja upriličen je isastanak u Pokrajinskom parlamentu grada-pokrajine Berlin sa zastupnikom CDU-a gosp. Jürn Jakob Schultze-Berndt, te sa gosp. Frankom Preiss i Steven Höfner iz odijela za evropsku i međunarodnu suradnju u Akademiji Zaklade Konrad Adenauer.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar