HDZ 1990: Ne zanimaju nas pozicije, već stvaranje perspektive

Kolegij Predsjedništva HDZ-a 1990 u proširenom sastavu, uz nazočnost svih zastupnika državne i federalne razine iz oba doma, Vijeća naroda u RS-u, kao i predsjednika županijskih organizacija, je jučer, 17. lipnja, održao sjednicu u Parlametnu BiH.

Kolegij je razmatrao ukupno stanje odnosa u Bosni i Hercegovini, koje je ocjenjeno najdubljom institucionalnom, političkom, gospodarskom, socijalnom krizom.

Zbog nestabilnosti i nesposobnosti parlamentarnih većina da pokrenu reformske procese, na koje su se javno obvezali, dovodi se u pitanje funkcioniranje Sporazuma o stabilnosti i pridruživanju, odnosi sa međunarodnim financijskim institucijama, kao i europska budućnost naše zemlje kroz novi europski pristup, koji za HDZ 1990 nema alternativu.

HDZ 1990 će, i dalje, preko zastupnika na svim razinama djelovati odgovorno i u skladu sa načelima koja ova stranka beskompromisno zastupa, što se odnosi, ponajprije, na europsku budućnost Bosne i Hercegovine, tj. proces koji će definirati trajnu stabilnost ove zemlje i osigurati potpunu ravnopravnost svih njenih naroda i građana.

Nestabilnost parlamentarnih većina i njihov raspad manifestira svu pogubnost dosadašnjih političkih obrazaca, unutar kojih je prioritet podjela interesnih sfera, uz odsustvo programa, strategije i jasne vizije za budućnost zemlje.

Stav HDZ-a 1990 je od ranije poznat i on ukazuje na nužnost programskih načela i vrijednosti i HDZ 1990 van takvih okvira neće sudjelovati u izvršnoj vlasti.

Bez izgradnje takvih okvira koji su u duhu prosperiteta, europske budućnosti i stvaranja perspektive, HDZ 1990 ostaje dosljedan stavu djelovanja kroz oporbu.

Kolegij je razmatrao i unutarstranačke procese i aktivnosti.

Dinamika unutarstranačkih izbora na županijskim, odnosno općinskim/gradskim razinama ocijenjena je vrlo uspješnom, sa posebnim akcentom na činjenicu kako je kroz ovaj proces, prema informacijama iz prostora, iskazano veliko zanimanje za članstvo i djelovanje kroz HDZ 1990. Razmatrana je i pripremama Izvještajnog sabora HDZ-a 1990 koji biti upriličen na jesen.

 

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar