HDZ 1990 odao počast zatočenicima bugojanskog logora “Stadion”

Dana 19. ožujka 2015. godine u Bugojnu je obilježena 21. obljetnica razmjene hrvatskih zatočenika iz zloglasnog logora „ Stadion „. Na blagdan svetog Josipa 1994. razmijenjena su 294 zatočenika nakon osam mjeseci logorovanja, dok je u ovom logoru svoju kalvariju proživjelo preko 500 bugojanskih  Hrvata.


Ispred središnjeg Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Bugojna na gradskom katoličkom groblju, položeni su vijenci i upaljene svijeće. Sveta misa zadušnica koju je predvodio don Pavo Nikolić služena je u župnoj crkvi svetog Ante u Bugojnu. Bugojanski župnik fra Zoran Tadić uputio je apel budućim predstavnicima vlasti da ulože sve napore kako bi se napokon otkrila istina i pronašla tijela nestalih Hrvata koji su odvedeni iz logora i od tada im se gubi svaki trag.
 
Počast bugojanskim žrtvama odalo je i izaslanstvo HDZ 1990 u kojem su bili Anto Bilić, predsjednik ŽO HDZ 1990 ŽSB i zastupnik u Saboru ŽSB, Mateja Gadža, predsjednica Mladeži HDZ 1990 ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB, Marija-Silva Vidović, predsjednica OO HDZ 1990 Travnik te članovi OO HDZ 1990 Bugojno, Ljuban Vidović, predsjednik i Dragan Subašić.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar