HDZ 1990: Održana Izborna skupština u Županiji Posavskoj

Na izbornoj skupštini Županijskog odbora HDZ-a 1990 Županije Posavske, održanoj u utorak, 30. lipnja, u Odžaku, izabran je novi saziv županijskog odbora, kojeg sada čine Marijan Dominković, Joso Oršolić, Ivo Nedić, Kata Baotić, Marija Živković, Pejo Mišković, Luka Nedić, Ružica Topić, Drago Zečvić, Mato Jović, Juro Udovičić, Mario Grgić, Saša Antunović, Marko Čaktaš, Alen Ćosković, Mario Ćosković i Željko Josić.

Od pozvanih 68, skupštini su nazočili svi delegati, kao i mnogobrojni članovi, prijatelji i simpatizeri HDZ-a 1990.

Izbornoj skupštini se obratio glavni tajnik stranke Ilija Cvitanović, koji je zahvalio na potpori i predanom radu i zalaganju svih ovih godina u kojima HDZ 1990 uživa veliko povjerenje u Posavskoj županiji. „HDZ 1990 je značajan čimbenik u Posavini, što je manifestirano i kroz Opće izbore 2014.“, kazao je Cvitanović istaknuvši kako su pojedinci, kojima je privatni interes ispred općeg dobra, pokušali baciti mrlju na taj rezultat svojom prodajom i izdajom ideje. „Ovaj skup je pokazatelj da nisu uspjeli u svojim prljavim nakanama“, kazao je Cvitanović.

Skupu se obratio i vršitelj dužnosti predsjednika ŽO-a, Željko Josić, koji je zahvalio dosadašnjem vodstvu županijskog odbora na čelu s gospodinom Pejom Damjanovićem koji je ‘ostavio neizbrisiv trag u djelovanju HDZ-a 1990. u Posavini, koji je obilježila jedna konstantna uzlazna putanja u rastu i povjerenju stranke’. „Zadatak i odgovornost novoga saziva je da ustraje na tom putu, da se bori za ideju alternative i vjeru da je ovdje, u našoj Posavini, moguće živjeti bolje, kvalitetno raditi, opstajati i ostati“, kazao je Josić.

Po završetku izbora novoga saziva ove županijske organizacije, na incijativu mnogobrojnih članova, koji su samo refleksija ukupnog raspoloženja biračkog tijela HDZ-a 1990, Skupština je usvojila zaključak kojim se traži da zastupnici u Skupštini Županije Posavske, koji su izabrani povjerenjem birača HDZ-a 1990, a koji su nakon toga izdali i sebe i ideju, vrate svoj mandat na raspolaganje stranci. Riječ je o zastupnicima Peri Radiću, Mariji Oršolić-Adžić, Kristini Vicantić i Iliji Bernatoviću.

U ime domaćina, nazočne je pozdravio  predsjednik Općinskog odbora Odžak Drago Zečević koji je kazao kako je ovaj skup samo početak jedne nove ere HDZ-a 1990 u Posavini, koja će biti obilježena pobjedničkim rezultatima.

Nakon završenog formalnog dijela, uslijedio je domjenak i nastavak druženja u timskom i entuzijastičnom ozračju.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar