HDZ 1990: Pavići se isključuju iz stranke

ŽOHDZ 1990 Livno danas je pojasnio stav stranke u vezi za članove i zastupnike u kantonalnoj skupštini Mirka i Božu Pavića koji na prošloj sjednici skupštine nisu glasali za vlastitog kandidata Nediljka Rimca na jednoj od lista kandidata iz reda hrvatskog naroda za Dom naroda Parlamenta FBiH, već za protukandidate iz HDZBiH, te koji su izjavili da su nezavisni kandidati u Skupštini LK.

 “Žao mi je tih mladih ljudi kojima sam kao premijer pomogao da se zaposle i koji su to javno priznali, ali su nasjeli na pritiske HDZBiH koji ih je ucjenjivao gubitkom posla ako ne glasaju za njihovu listu, odnosno ako nama ne okrenu leđa, a sve u cilju da se u Dom naroda FBiH izaberu isključivo izaslanici iz HDZBiH  kako bi osujetili izbor Martina Raguža u Dom naroda PS BiH, što se na kraju ipak nije desilo”, rekao je član najužeg rukovodstva HDZ 1990 Nediljko Rimac.

Dodao je da je već upućen zahtjev centrali HDZ-a 1990 za njihovo isključenje iz stranke.

“Ako nadležni organi, u ovom slučaju, prepoznaju da je bilo pritisaka, ucjenja i korupcije, očekujemo da djeluju. Upravo u Podhumu, odakle su njih dvojica, izbori su kasnili sat, pa je u toku brojanja glasova naprasno nestalo svjetla. Zna se zbog čega se to dešavalo i ne vjerujem da nisam tu dobio nijedan glas”, rekao je Rimac, a sa njegovim navodima složili su se i predsjednik ŽO HDZ 1990 Boro Krišto i Jozo Ćosić, koji je i zastupnik HDZ-a 1990 u kantonalnoj skupštini. Hrvatsko jednoumlje

“Prilikom glasanja za izaslanike za Dom naroda oba Pavića su, kao članovi naše stranke, javno pokazali izglasane listiće prisutnim članovima HDZ BiH, kako bi pokazali da su glasali za njihovu listu, što samo po sebi govori koliko su nezavisni kandidati – kakvim se proglašavaju”, izjavio je Ćosić.  Dodao je da je bilo pokušaja da se i njega vrbuje za protivnički HDZ BiH, ali da on nije ni pomislio da izda stranku, ideju za koju se bori i glasače, ali i samoga sebe, ne želeći, kako je naveo, “hrvatsko jednoumlje koje koristi samo grupici Hrvata”.

Na pitanje da komentiraju nepristajanje aktualnog premijera Branka Ivkovića (HDZ BiH) da ponovo bude mandatar za sastav Vlade, Krišto je odgovorio: ”Pa sam je izjavio da se umorio za ovu godinu i po od kada su smjenili našeg Rimca. Umorio se od zapošljavanja rodbine, ali i prepao da neće moći izvršiti sva data obećanja jer je novaca sve manje, a potražnje za poslom sve više”.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar