HDZ 1990 podržao Udruženje RVI paraplegičara FBiH za traženje rješenja boljega statusa

U ponedjeljak su Ivica Gašpar, glavni tajnik HDZ 1990 i dr.Zdravko Kuzman, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH primili  predsjednika Udruženja paraplegičara  ratnih vojnih invalida Federacije BiH, obje komponente (HVO,ArmijaBiH) Muju Aganovića s izaslanstvom.

Razgovarano je o teškom stanju ratnih vojnih invalida prve kategorije pri čemu je predsjednik Aganović upoznao nazočne s pokrenutim projektom Udruženja kojemu je na čelu da se ratnim vojnim invalidima prve kategorije povećaju izdavanja iz proračuna, kao i izdvajanja za pomoć treće osobe invalidima. Aganović je povukao i paralelu s primanjima ratnih vojnih invalida prve kategorije u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, te naglasio dobru suradnju s kolegama iz Republike Hrvatske koji su im obećali potporu na osnovu svojih iskustava pri traženju prava.

On je naglasio i to da ne smatra da su ratni vojni invalidi prve kategorije najzaslužniji za slobodu BiH, ali su najviše stradali i zbog toga i trebaju najviše pomoći, a traže ju od svoje države i vjeruju kako će naići na razumijevanje. Zahvalio je i domaćinima na prijamu i razumijevanju, te što je HDZ 1990 na njihov zahtjev odgovorio odmah i obećao potporu.

Ivica Gašpar, glavni tajnik HDZ 1990 kazao je, uz ostalo, da je uvjeren da ozbiljnih problema u provedbi zahtjeva ratnih vojnih invalida prve kategorije neće biti i da će zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli da prijedlog bude izglasan.

„Razgovor je pravi put za rješavanje postojećih problema“-kazao je dr. Zdravko Kuzman naglasivši da ratni vojni invalidi prve kategorije kao najranjivija kategorija zaslužuju da ih se podrži, te da će četiri zastupnika HDZ 1990 svojim glasom podržati njihove zahtjeve.

„Vrijeme nam nije saveznik, svake godine nas je sve manje zato smo se odlučni izboriti za poboljšanje statusa ratnih vojnih invalida prve kategorije, ali i ostalih vojnih invalida, radit ćemo i na Zakonu o nasljeđivanju, kao i o pravima ne ratnih invalida“- rekao je Mujo Aganović, predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar