HDZ 1990 pokrenuo incijativu za izmjenu Izbornog zakona i Statuta Grada Mostara

Gradski odbor Mostar HDZ 1990 pokrenuo je incijativu za nastavak razgovora o izmjenama Izbornog zakona i Statuta grada Mostara, te je u tu svrhu  uputio poziv svim parlamentarnim političkim strankama na području Grada Mostara i OHR-u.

Podsjećamo, Ustavni Sud je 26. studenog 2010. godine donio zaključak kako izbori u Gradu Mostaru nisu u skladu sa Međunarodnim paktom o građanskim i političkim pravima, koji je sastavni dio Ustava Bosne i Hercegovine .

Temeljem te odluke  naloženo je Parlamentarnoj skupštini BiH da u roku od 6 mjeseci izmijeni Izborni zakon za grad Mostar. Unatoč pregovorimaa u više navrata, konačni dogovor nije postignut, te se u Mostaru izbori nisu održali od 2008. godine.

Nakon bezbrojnih neuspjelih pokušaja za iznalaženjem rješenja i izmjena Izbornog zakona vezano za grad Mostar, GO Mostar HDZ 1990 je pozvao sve parlamentarne stranke sa područja grada Mostara i OHR na nastavak razgovora o izmjenama Izbornog zakona vezanog za grad Mostar.

GO Mostar HDZ 1990 poziva, u što skorijem roku, očitovanje svih adresiranih stranaka i OHR, kojim bi se pokazala spremnost za nastavkom aktivnosti vezanih za iznalaženje zajedničkog i najfunkcionalnijeg rješenja za sve građane grada Mostara.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar