HDZ 1990: Postoji mogućnost tužbe prema Vladi HNŽ

Indicije u netransparentnost natječaja za prijem 100 vježbenika u Vladu HNŽ-a , povodom kojih smo se i oglasili proteklih dana, pokazuju se itekako opravdanim.

Veći broj kandidata, koji nije zadovoljio „kriterije“ natječaja,  sa najvišim stupnjom naobrazbe, visoko ostvarenim prosjekom, rektorovim ili dekanovim nagradama, je, osjetivši našu solidarnost, obratio u HDZ1990 ukazujući na nanesenu nepravdu, dok su se neki i medijski oglasili. „Završila sam Master studij sa prosječnom ocjenom 9.66, a Vi izabraste kolegicu, koja niti je završila Master studij, niti ima navedeni prosjek, niti ima rektorove nagrade“, navela je jedna kandidatkinja u otvorenom pismu Vladi HNŽ-a.

Stoga, imamo odgovornost ukazati na očiglednu netransparentnost i sumnjive okolnosti natječaja, te se institucionalno boriti za rješavanje pomenutog problema.

Kao prvi korak, klub zastupnika HDZ 1990 je zatražio uvid u popis imena svih kandidata i ostvarene rezultate. Ukoliko primjetimo, što je nažalost već očigledno, nepravilnosti i indicije u netransparentnost natječaja,  razmatrat ćemo, u dogovoru sa kandidatima koji nisu „zadovoljili“ kriterije natječaja, daljnje korake djelovanja. Ne isključujemo, ukoliko budu postojali elementi,  mogućnost tužbe.

O svim daljnjim aktivnostima i koracima ćemo izvjestiti javnost.

 

Klub zastupnika HDZ 1990

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar