HDZ 1990: Potpora akciji DDD

HDZ1990 daje punu potporu akciji DDD (dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija) koju organizira udruga Vrisak.
Nažalost, svjedoci smo kako u 21. stoljeću građani Mostara moraju brinuti i o ovakvim banalnim problemima kojima povod može biti samo neodgovornost uprave Mostara i županijskog ministarstva zdravstva.
Neželjene posljedice eskaliranja ovoga problema su nemjerljive i ne smije se dopustiti da do njih dođe. Ukoliko gradska uprava i resorno ministarstvo ne reagiraju žurno, pozivamo nadležne inspekcijske organe da urade svoj posao u istoj onoj mjeri i pravilima kao što se primjenjuje i prema svim gospodarskim subjektima koji su obvezni ovakve mjere redovito provoditi.
Održavanje čistoće gradskih objekata i površina, što je jedan od uzroka ovoga stanja, je nadležnost komunalnih poduzeća kojih u Mostaru ima i previše, te ukoliko ne provode svoje aktivnosti podliježu zakonskim sankcijama.
Razlog za ovakvo bahato ponašanje leži u činjenici kako Mostar nema svoje zakonodavno i kontrolno tijelu u vidu Gradskog vijeća, a ovo nije jedini primjer zlouporabe ovakvih okolnosti, te kako se županijska razina više brine o stranačkoj raspodjeli ministarstava i uhljebljavanju stranačkih kadrova nego o elementarnim problemima upravo onih zbog kojih ove institucije i postoje, a to su stanovnici Mostara.
Pozivamo sve stanovnike Mostara da se uključe u ovu akciju potpisivanjem peticije, a nadležne inspekcijske organe da urade svoj posao za koji primaju plaće.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar