HDZ 1990: Potpora zajedničkoj izjavi

HDZ 1990 pozdravlja konačni prijedlog zajedničke izjave o prihvaćanju zaključaka Vijeća za vanjske poslove Europske unije, te poziva i druge političke stranke i institucije da se jasno opredijele po ovom pitanju.

Europski put Bosne i Hercegovine za nas nema alternativu, stoga smo odlučili javno iskazati potporu ovom dokumentu uz duboko uvjerenje, kako će i lideri drugih bosanskohercegovačkih stranka i institucija svoje retoričko opredjeljenje manifestirati konkretnim koracima i prihvatiti zajedničku izjavu.

Pred Bosnom i Hercegovinom se nalazi povijesna prigoda i smatramo kako je ne smijemo propustiti. Stoga je vrijeme da budemo odgovorni prema ljudima u našoj zemlji, te učinimo ovaj, strateški važan, prvi korak na europskom putu, kako bi omogućili brži, prosperitetniji i europski razvoj naše zemlje.

Prihvatanje zajedničke izjave, kao prvi korak europskog puta naše zemlje, personificira uvod u postizanje partnerskog okvira reformi koje je, u suradnji sa Europskom unijom, nužno provesti kako bi građani naše zemlje što brže osjetili rezultate ovakvoga pristupa.

Takav prstup zahtjeva istinsko partnerstvo, apsolutnu posvećenost i spremnost svih subjekata kako bi se postigli konačni ciljevi, koji će rezultirati ozbiljnim ustavnim reformama, promjenom izbornog zakona, ali i ukupnog gospodarskog, socijalnog i društvenog ozračja naše zemlje.

HDZ 1990 ostaje pri, jasno opredjeljenom, stavu kako je potrebno osigurati monitoring i uvid javnosti u ove procese, kako niti jedan subjekt ne bi mogao izbjeći individualnu odgovornost, kako nam se ne bi ponavljala povijest pustih obećanja bez istinske spremnosti.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar