HDZ 1990: Presuda Šešelju budi poraženu ideju Velike Srbije

Samo nekoliko dana nakon presude Radovanu Karadžiću, uslijedila je još jedna sramotna presuda haaškog tribunala, kojom je Vojislav Šešelj oslobođen po svim točkama optužnice.

Poticanje i zagovaranje najmonstruoznijih zločina, ratohuškačka retorika, obezvrjeđivanje  žrtava, negiranje genocida i agresije, veličanje ideje Velike Srbije  su, prema međunarodnom „pravu“, pobjedili.

Ovakva presuda je itekako snažan poticaj za nastavak i diobu monstruozne i radikalne doktrine i zagarantiran jamac destabilizacije, ionako labilnih, političkih i društvenih prilika u regiji.

Stoga, iz suosjećanja prema  žrtvama zloglasnih „šešeljevskih“ metoda ratovanja, koje su ovom presudom ponižene, imamo potrebu i odgovornost reagirati  na odluku suda u Haagu, koji se, ovakvim presudama, transformira u instituciju paradoksa i apsurda.

U svijetu međunarodne „pravde“ i „prava“, upravo zbog ovakvih izvitoperenih vrijednosti i kriterija, gdje se zlo nagrađuje a kažnjava pravda, s pravom smo zabrinuti za sudbinu časnih hrvatskih uznika koji očekuju drugostupanjsku presudu u Haagu.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar