HDZ 1990 Stolac osudio međunacionalne sukobe

HDZ1990 Stolac osuđuje sve pokušaje izazivanja međunacionalnih sukoba i devastiranja vjerskih objekata, čime se dodatno narušava ionako nestabilna  politička, ekonomska i socijalna situacija u općini Stolac, te poziva nadležne institucije da poduzmu radnje na otkrivanju počinitelja ovih nedjela.

Također, smatramo kako su međusobna medijska optuživanja načelnika Općine Stolac i Stolačkog SDP-a, samo naznake početka predizborne kampanje za lokalne izbore i prikupljanje političkih poena a sve na štetu građana općine Stolac. Nažalost, ovo je nastavak prakse dosadašnjeg vođenja politike u  Stocu, kojom se vodeće političke strukture u općini Stolac, u nedostatku ekonomskih ideja i programa, oslanjaju na međunacionalnu nestabilnost, čime pokušavaju dobiti dovoljan broj glasova za zadovoljavanje isključivo uskostranačkih potreba.

Loša ekonomska i socijalna situacija te konstantno iseljavanje stanovnika općine Stolac bi trebali biti povod za zajedničkim iznalaženjem rješenja i prihvaćanjem konstruktivnih prijedloga svih političkih subjekata, a nikako podloga za političko „uhljebljenje“ pojedinaca ili stranačkih interesnih skupina.

Mandati aktualne vlasti općine Stolac su uglavnom obilježeni  javnim priopćenjima vezanim za međunacionalne sukobe, stavljajući u drugi plan veće gospodarske projekte kojima bi se smanjio broj nezaposlenih i zaustavilo iseljavanje iz ove općine. Pojedinačni i kratkoročni projekti su praksa kojom aktualna vlast zadovoljava isključivo stranačke potrebe, ali kojom se ne rješava pitanje gospodarskog napretka općine Stolac.

Stoga, pozivamo sve odgovorne subjekte da pokrenu sačinjavanje prijedloga za dugoročnim gospodarskim oporavkom općine Stolac, i to kroz investicije u isključivo proizvodnim strukturama, čime bi se stvorili uvjeti za zapošljavanjem većeg broja ljudi, zaustavilo iseljavanje i vratila vjera ljudi za životom u Stocu.

 

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar