HDZ 1990: U službi istine

Radi istinitog informiranja javnosti, Ured za informiranje HDZ-a 1990 upućuje demant na pisanja pojedinih medija i stvaranja krive percepcije u vezi nastupa Martina Raguža na Federalnoj televiziji.

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, gostovao je jučer, 26. veljače, u „Dnevniku D“ Federalne televizije, gdje je, na osnovu stavova zauzetih na prošlom zasjedanju Središnjeg odbora HDZ-a 1990, govorio o aktualnim političkim temama.

Martin Raguž je, tijekom jučerašnjeg gostovanja, iznio stav HDZ-a 1990, kojim se ova stranka jasno opredijelila za sudjelovanje kroz konstruktivnu opoziciju na svim razinama. “HDZ 1990 je spreman podržavati svaki vid pozitivnog djelovanja parlamentarne većine”, kazao je Martin Raguž pruživši potporu aktualnoj parlamentarnoj većini  za brže uspostavljanje vlasti.

„HDZ 1990 je otvoren za suradnju na europskim vrijednostima i davanju doprinosa za rješavanje ukupnih problema u našoj zemlji“, stav je HDZ-a 1990, što nikako ne znači ulazak u neprincipijelne parlamentarne većine, kako su to, pojedini mediji interpretirali.

Kronološki promatrajući, od „alijanse za promjene“  2000. godine, preko neprihvaćanja „travanjskog paketa“ 2006. i legalizacije postojeće neravnopravnosti konstitutivnih naroda, do 2010. godine i odbijanja sudjelovanja kroz „platformu“ i vlast u Federaciji BiH, manifestira se dosljednost HDZ-a 1990 i Martina Raguža, koji je u više navrata imao mogućnost pozicionirati se na najviše izvršne pozicije, što nikada nije učinio.

Stoga je svaki stereotip, oko ulaska HDZ-a 1990 u parlamentarne većine koje nisu odraz izbornog legitimiteta , neosnovan i neutemeljen.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar