HDZ 1990: Ustrajat ćemo na dogovoru. Neće biti do nas.

„Hrvati Središnje Bosne ne smiju biti taoci bahate hrvatske politike. Hrvatski narod ovdje, u Središnjoj Bosni,  iščekuje odgovornu politiku spremnu za dogovor i vraćanje izgubljenih hrvatskih pozicija“, kazao je Ilija Cvitanović tijekom sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990.

HDZ 1990 je, jučer, 29. siječnja, održao dvadesetosmu Sjednicu Predsjedništva u Travniku.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je razgovaralo o poziciji HDZ-a 1990, ukupnim političkim procesima,  lokalnim izborima, budućim stranačkim koracima.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je dalo punu potporu ŽO županije Središnja Bosna HDZ 1990 u inicijativi koju je pokrenula ova županijska organizacija, a koja je adresirana na sve hrvatske političke subjekte.

Riječ je o incijativi koja za cilj ima, da u narednom razdoblju, sjednemo za isti stol i da nam tema budu lokalni izbori, kazao je predsjednik ŽO SBŽ Anto Bilić, te istaknuo kako bi svim, kojim je stalo do zaštite i vraćanja hrvatskih pozicija u Središnjoj Bosni, u interesu da se sjedne i razgovara. Bilić je dodao kako je takva inicijativa u Travniku već pokrenuta od strane OO Travnik HDZ 1990, te kako uskoro očekuje to i u drugim općinskim organizacijama HDZ-a 1990 u Središnjoj Bosni.

„Hrvati Središnje Bosne ne smiju biti taoci bahate hrvatske politike. Hrvatski narod ovdje, u Središnjoj Bosni,  iščekuje odgovornu politiku spremnu za dogovor i vraćanje izgubljenih hrvatskih pozicija“, kazao je vršitelj dužnosti predsjendika HDZ 1990 Ilija Cvitanović, te naglasio kako HDZ 1990 poziva na hrvatski dogovor na svim prostorima gdje je ugrožena nacionalna pozicija. „To se odnosi na Središnju Bosnu, Posavinu, Republiku Srpsku…“, kazao je Cvitanović, naglasivši kako će HDZ 1990 ustrajati na takvoj poziciji. „Do nas sigurno neće biti“, zaključio je v.d. predsjednika HDZ 1990.

Predsjedništvo HDZ 1990 je dalo potporu svim županijskim i općinskim organizacijama, sukladno njihovoj procjeni, mandat za razgovor sa drugim političkim subjektima na temu lokalnih izbora.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar