HDZ 1990: Zajedničkim nastupom vratimo izgubljene hrvatske pozicije

„Iskazujemo potporu obitelji  pokojnog generala Šantića,  koju se represivnim metodama i fizičkim nasiljem pokušava spriječiti u borbi za pravdu i istinu“, poruka je sa sjednice predsjedništva HDZ-a 1990, održane 16. ožujka 2016. godine u Sarajevu.

Predsjednišvo HDZ-a 1990 je razgovaralo o pripremama za održavanje Središnjeg odbora, a potom i Izbornog sabora, te je imenovalo radna tijela za pripremu istih i usvojilo prijedlog održavanja izbornog sabora za 7. svibanj.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je razgovaralo o pripremama i nastupu na lokalnim izborima, te potvrdilo jasan, od ranije poznat, stav kako HDZ 1990 poziva sve političke subjekte sa hrvatskim predznakom na zajednički nastup na lokalnim izborima na prostorima gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes.

V.d. predsjednika HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, informirao je članove predsjedništva o ukupnoj situaciji u HDZ-u 1990 sa političkim, organizacijskim i financijskim pokazateljima, dosadašnjim aktivnostima i planovima za sljedeće razdoblje. Na tragu planiranih predstojećih aktivnosti, glasnogovornik HDZ-a 1990, Pero Nikić, prezentirao je prvi dio izborne strategije za lokalne izbore.

Ivica Gašpar, glavni tajnik HDZ-a 1990 prezentirao je organizacijski aspekt stranačkog djelovanja, te predložio popunjavanje upražnjenog mjesta u Predsjedništvu HDZ-a 1990, a koje pripada Vrhbosanskoj županiji, u imenu Davora Selaka, što je predsjedništvo stranke jednoglasno potvrdilo.

Glavni tajnik je informirao stranačko predsjedništvo o aktivnostima na prostoru Čapljine, gdje je uspostavljeno Povjerenstvo za organiziranje izborne skupštine OO Čapljina, na čelu sa Davorom Markotom.

Razgovarano je i o aktualnim društvenim događanjima. Predsjedništvo HDZ-a 1990 je čvrsto stalo uz obitelj Šantić i poslalo jasnu poruku o nedavnim događajima, tražeći od nadležnih institucija provođenje istrage i  sankcioniranje počinitelja.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar