HDZ BIH ponovno manipulira HNS-om

HDZ BIH ponovno manipulira HNS-om

 

Je li HNS privatna udruga  HDZ BIH?

 

HDZ BIH koristi HNS kao smokvin list

 

HDZ BIH ponovno zloupotrebljava HNS

 

 

 

Što je cilj ponovne manipulacije HDZ BiH HNS-om?  Zašto je HDZ BiH svojevoljno Klub hrvatskih stranaka  u Federalnom parlamentu BiH prozivao klubom HDZ BiH – HNS-a?

Nije li HNS krovna organizacija hrvatskog naroda u BIH? Ili je barem trebala biti? Nije li cilj HNS-a borba za političku ravnopravnost Hrvata u BiH? Na koncu nije li HNS zamišljen kao nadstranačka organizacija i zašto je u posljednje vrijeme sve više smokvin list HDZ BiH?

To su samo neka od pitanja na koje bi ozbiljna politička stranka koja predvodi vlastiti narod u mukotrpnom procesu borbe za jednakopravnost trebala odgovoriti, a naša je dužnost postaviti ih.

Je li se borba za jednakopravnost vlastitog naroda s ostala dva naroda svela na ambleme i pločice u parlamentu ili možda na borbu protiv političkog pluralizma unutar vlastitog naroda?

Pitanja vezana za funkcioniranje i pravi smisao HNS se već godinama množe.

 

Na posljednjim općim izborima održanim 2014. godine HDZ BiH je nastupio u  koaliciji koju čine  HDZ BIH, HSS BiH, HKDU BiH, HSP dr. Ante Starčević BiH i HSP H-B, koalicija tih stranaka osvojila je 13 mandata u Predstavničkom domu, a HDZ 1990 osvojio je 4 mandata.

 

Pet stranaka predvođenih HDZ BiH zajednički nastupa na izborima pod jednim imenom a u parlamentu se nazivaju drugim imenom. I sve bi bilo uredu da sebi ne uzimaju za pravo predstavljati se ekskluzivnim zastupnicima vlastitog naroda i  da ne manipuliraju HNS-om.

 

Zašto onda pozive na zasjedanje Sabora HNS-a, koje slučajno upućuju iz Središnjice HDZ BiH,  prosljeđuju svim izabranim vijećnicima i zastupnicima stranaka s hrvatskim predznakom? Stječe se dojam da tim pozivima samo odrađuju formu i nastoje prikazati da su ostali na tragu prvotne ideje HNS-a koja to više očito nije.

Svojatajući, odnosno zloupotrebljavajući HNS HDZ BiH u prvom redu šteti vlastitom narodu, baš onima koji im godinama ukazuju povjerenje i pokazuju strpljenje u rješavanju kompleksnog problema političke neravnopravnosti i preuzimaju rizik da od jedne dobre ideje stvore vlastitu „nevladinu organizaciju“ ili paralelni sustav vlastite stranke.  I na kraju ponovno pitanje, je li jedini politički uspjeh ovakvog HNS-a pločica na parlamentarnim klupama? I zašto je ovaj put izostao poziv ostalim politički predstavnicima Hrvata da barem zajedno sjede iza te pločice?????

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar