HDZ1990 Hercegbosanske županije demantira neistine na portalu poskok.info

Danas su se priopćenjem za javnost u kojemu demantiraju neistine objavljene 7.studenoga 2017.godine na portalu poskok.info oglasili iz Ureda informiranja HDZ-a 1990 Hercegbosanske županije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom na to da se na portalu poskok.info, zadnjih dana oglašavaju komentatori skromnog znanja, koji negativistički i neistinito komentiraju pismo HDZ1990 SBŽ (Županija Središnja Bosna), dužni smo stati u obranu  ŽO HDZ1990 SBŽ (Županija Središnja Bosna) i ovo priopćenje upućujemo, u prvom redu, na adresu portala poskok.info, a onda i svim ostalim portalima i javnosti.

Ponavljamo i naglašavamo:

Stranka HDZ1990 podržava izmjene Izbornog zakona i implementaciju presuda Ustavnog suda.

Za razliku od prijedloga Izbornog zakona  HDZ BiH, koji je, preko HNS-a, uputio u parlamentarnu proceduru, naše viđenje izbora izaslanika u Dom naroda Federacije BiH je drukčije.

Naglašavamo, samo za izbor izaslanika u Dom naroda FBiH imamo drukčiji i, možemo slobodno reći, pošteniji i pravedniji prijedlog načina izbora izaslanika iz reda hrvatskog naroda.

Oni, koji neargumentirano i bez ikakvog obrazloženja brane prijedlog HDZ BiH neka objasne kako je moguće da, po njihovom prijedlogu, Hercegovačko-neretvanska županija ima 5 izaslanika, a po popisu iz 2013. ima 118.297 Hrvata, a, na primjer, Hercegbosanska županija sa 64.604 Hrvata ima 2 izaslanika, a Zeničko-dobojska županija sa 43.819  Hrvata ima 1 izaslanika. 

Zar je moguće da je za HDZ BiH 17.520 sarajevskih Hrvata beznačajan broj, koji ne zaslužuje niti jednog izaslanika u Dom naroda?

Zbog navedenog, smatramo da je naš prijedlog pravedniji i korektniji te vodi računa o svim Hrvatima na području FBiH.

Pored ovoga, zalažemo se za izmjene Izbornog zakona, koje će, u tehničkom smislu, onemogućiti krađu izbora i prekrajanje volje birača preko biračkih odbora.

Poskok.info, kao i HDZ BiH, želi uvjeriti nas Hrvate da jedan Hrvat u Hercegovačko-neretvanskoj županiji vrijedi koliko dva Hrvata u Zeničko-dobojskoj županiji, odnosno jedan i po Hrvat u Hercegbosanskoj županiji; da 17.520 Hrvata u Sarajevu treba pomnožiti s ništicom, a da su dva zastupnika Zeničko-dobojske županije iz HDZ BiH u ovom mandatu, koji su ujedno i izaslanici u Domu naroda, izabrali Bošnjaci i Srbi.

A ono što ne samo da je žalosno, nego je i poražavajuće, je činjenica da se više Hrvata, s ovih naših prostora, gdje smo većinski narod, iselilo u zadnjih nekoliko godina vladavine koruptivnog, nepotističkog i nad svojim narodom majorizirajućeg HDZ BiH,  nego  u ratnom razdoblju!

           

  Ured za informiranje HDZ 1990 HBŽ    

                                                           

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar